Haberim olsaydı...' | " /> Haberim olsaydı...' | "/>

En Sıcak Konular

'Haberim olsaydı...'

12 Ocak 2009 19:53 tsi
'Haberim olsaydı...' Ergenekon'un son dalgasında gözaltına alınanların en "flaş" isimlerinden biri, eski MGK Genel Sekreteri emekli Org. Tuncer Kılınç'tı. Kılınç Savcılıkta ifade verirken öyle bir soruyla karşılaştı ki...

Ergenekon soruşturmasının son dalgasında gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan Tuncer Kılınç, görevde bulunduğu dönemde kendisine Ergenekonla ilgili bilgi gelip gelmediğinin sorulduğu, Kılınç'ın ise bu soruya, "Gelmedi, gelseydi gereğini yapardım" dediği öğrenildi.

Ergenekon'un son şok dalgasında gözaltına alınan ve savcılık tarafından mahkemeye sevk edilmeden serbet bırakılan eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'a savcılık sorgusu sırasında katıldığı toplantıların sorulduğu öğrenildi.

Kılınç'a görevli oluğu dönemlerde kendisine Ergenekon örgütüne yönelik herhangi bir bilgi gelip gelmediğinin de sorulduğu ve Kılınç'ın bu soruya, "Sadece kamuya açık toplantılara katıldım. Görevde olduğum dönemde Türkiye'deki tüm istihbarat birimlerinde toplanan bilgiler elime geliyordu. Böyle bir örgütlenmeden haberim olsaydı gereğini yapardım" şeklinde cevap verdiği belirtildi.
 
Öte yandan Kılınç'ın serbest kaldığı grup ile birlikte adliyeye getirilen ve İbrahim Şahin'in tetikçisi olduğu ileri sürülen Ersin Gönenci'nin savcılığın ardından mahkemede de susma hakkını kullandığı öğrenildi. Gönenci ile birlikte tutuklanan işadamı Mehmet Koral'in İbrahim Şahin'in arkadaşı olduğu ve sık sık kendisiyle telefonda görüştüğü belirtildi. Yine onlarla irlikte tutuklanan ve memur olduğu öğrenilen Oğuz Bulut'un da suçlamaları reddettiği öğrenildi.
 
İlk tutuklanan grup içinde yer alan üsteğmenlerden Taylan Özgür Kırmızı'nın Tokat'ta görev yaparken İbrahim Şahin ile tanıştığı, Şahin'in terörle mücadelede yeni oluşumun başına geçeceği ve bu teğmeni de 300 kişilik listenin içine yazdığı belirtildi.

Kırmızı'nın bunun üzerine arkadaşı Muhammed Sarıkaya'yı da bu gruba kattığı, ancak grubun başında Şahin'in olduğunu öğrenen Sarıkaya'nın bu nedenle gruba katılmaktan vazgeçtiği de ileri sürüldü.

cna



Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs