En Sıcak Konular

Bakanlar Kurulu'nda neler görüşüldü?

12 Ocak 2009 18:47 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı, 4 saat 15 dakika sürdü. Toplantının ardından Cemil Çiçek açıklama yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in yaptığı açıklamalardan notlar şöyle:

- Türk Ticaret Kanunu görüşmeleribaşladı. Muhalefetin de fikri alınıyor. Türk Borçlar Kanunu'nun yürürlüğü görüşülecek. Eskisi kanun işlemden kalkacağı için hukuki sonucunun eskiden olduğu gibi uygulama görüşüldü.

- Bugün esas itibari ile AB görüşüldü. Başmüzakereci Egemen Bağış atandı. Bugün onun da katıldığı ilk toplantı oluyor. AB'de mevcut durum hakkında ayrıntılı bilgi sunuldu. Hükümetimizin öncelikleri arasında AB geliyor. Her bakanlar kurulunda da AB ile ilişkilerimiz nelerdir çalışmalar değerlendiriliyordu. Ama bugün çok tefarruatlı olarak sunuldu. Hemen hemen her arakadaş söz aldı kanaatlerini söyledi. Hükümetimizin AB kararlılığı devam ediyor.

- Hükümet AB konusunda yavaşladı değerlendirmeleri doğru değil. Hükümetin göreve geldiği günden beri bundan sapma yok. Bizden kaynaklanmayan dışardan da süreç yavaşladı diye algılamalar var. Bunları görüştük. 33 başlıkta müzakere yapılıyor. Bunlardan 8 tanesi Kıbrıs iftilafı sebebiyle ayrıca Fransa'nın bir takım kriter getirerek kısıtladığı başlık var. AB'nin dile getirmediği bir konu var. 10 konuda da AB görevini yerine getirmedi ve tarama sürecini açıklamadı. Bizim kararlılığımız tamdır. 24 saat üzerinde çalışacak bir arkadaş görevlendirildi. 2009'a yine böyle bir anlayışla gireceğiz.

- Dış politika konusudur. Filistin - İsrail arasında yaşanan sorun nedeniyle ateşkesin sağlanması ve yardımların ulaştırılmasını baştan beri sürdürüyoruz. Sayın başbakan adına Ahmet Davutoğlu ile birlikte bir ekip görüşmelerini sürdürüyor. Bu barışın sağlanması için en evvel ateşkesin sağlanması ve yardımların ulaşması için çaba sarf ediyor. İnanıyorum ki yakın zamanda neticeye ulaşacağız.

- Türkiye bir taraftan yardımları ulaştırmaya çalışıyor. Diğer taraftan da çok sayıda insan hayatını kaybetti ve 3 bin civarında yaralı var. Türkiye yaralıların tedavisi için çalışmalar başlatıldı. Bir ambulans uçak gitti ve yaralılardan getirecek.

- Son olarak TPAO'nun çalışmaları var. Şu günlerde enerji hem AB, Balkanlar ve hepimizi ilgilendiren bir konu. Türkiye ihtiyacının tamamına yakınını dışardan sağlıyor. Türkiye'nin petrol ve doğalgaz aramasına devam ediyor. Hem yapısal değişiklik hem de konuda destek istedi. Hükümetimiz konuları dinledi. Büyük bir destek veriyoruz. Bundan sonra da devam edecek. Ayrıntılı olarak 2009 çalışmaları 2023'e kadar çalışmalar görüşüldü.

Ergenekon cevabı

Hükümet sözcüsü Çiçek, İbrahim Şahin ve Ergenekon operasyonlarıyla ilgili gazetecilerin sorularına ise şöyle cevap verdi:

- Bu konuları burada görüşmedik. Yargının dışında özel bir konu Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmez. Şu an adına kamuoyu ne diyorsa o şekilde algılayabilirsiniz. Bizim hukukumuzda şu yada bu adla bir soruşturma yok. Bu davanın bir kısmı kovuşturma safhasında. Bir kısmı soruşturma safhasında yapılıyor. Soruşturma gizlidir. Gizliliğe dikkat edilmiyor. Buna dikkat edilmemesi de suç oluşturuyor. Bu bilgilerin doğru da yanlış da olsa yazılması yanlıştır. Bu tür sorular ne bize ne de başkasına sormayın. Ceza yasasında sizin sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Ne bunları görüşürüz ne de ben bunlara cevap veririm.



Bu haber 995 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,336 µs