En Sıcak Konular

Akfırat'ta büyük operasyon

12 Ocak 2009 18:24 tsi
Eski Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 41 kişinin, jandarmanın 5 aylık çalışması sonucu 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla yakalandıkları bildirildi.

Eski Akfırat Belde Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 41 kişinin, jandarmanın 5 aylık çalışması sonucu 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla yakalandıkları bildirildi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, elebaşılığını Tuzla'ya bağlı Akfırat Beldesi'nin eski Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın yaptığı suç örgütünün, İstanbul'un Ümraniye, Tuzla, Pendik, Kartal ve Büyükçekmece ilçeleri ile Ankara, Kocaeli ve Sakarya'da faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

Jandarmanın 5 aylık çalışmasında, suç örgütü üyelerinin "rüşvet", "irtikap", "zimmet", "resmi belgede sahtecilik", "resmi belgeyi bozma", "mühürde sahtecilik", "vergi kaçakçılığı", "yağma", "görevi kötüye kullanmak", "iftira", "tehdit", "adam yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "ihaleye fesat karıştırmak", "hırsızlık" ve "mala zarar vermek" suçlarını işledikleri anlaşıldı.

Bunun üzerine İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Sakarya'da örgüt adına faaliyet yürüten aralarında avukat ve kamu görevlilerinin de bulunduğu şüphelilere ait olduğu tespit edilen 48 adrese, 6 Ocakta 400 jandarmanın katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda Hilmi Yıldız ile Enes Y, Zeki A, Veysel K, Serkan A, Deniz K, Halil İ, Mehmet A, Zülküf A, Oğuz K, Ahmet A, Metin C, Musa H, Sema H, Nuri E, Muzaffer D, Veli T, Şahin Y, Mehmet D, Bülent B, Serkan D, Adem K, Cüneyt A, Sabahattin B, Gültekin N, İdris E, Ali K, Mustafa C, Yavuz Y, Mesut A, Azamet Y, Veysel E, Enes V, Muharrem İ, Mikail D, Ali Rıza I, Yaşar Y, Abdurrahman A, Şahin Y, Engin D. ve Faruk M. gözaltına alındı.

Örgüt üyesi oldukları belirlenen Özcan G. ile Sinan D'nin ise Ümraniye Cezaevi'nde başka suçtan tutuklu oldukları tespit edildi.

Operasyonda, biri Glock marka olmak üzere çeşitli çap ve markada 6 tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca, biri M-16 görünümünde ruhsatsız 4 av tüfeği, bu silahlara ait 145 adet fişek, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet tabanca şarjörü, 1 adet kılıç, 1 adet sustalı bıçak, 6'sı laptop 11 adet bilgisayar, 30 adet cep telefonu, 30 adet SIM kart, 1 adet Kızılay Derneği logolu "deri alındı" makbuz koçanı, 8 adet ajanda, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet banka hesap cüzdanı, 2 adet defter, 1 adet imar haritası, 2 adet telefon rehberi, 2 adet hafıza kartı, 3 adet flash bellek, Akfırat Spor Kulübü'ne ait kullanılmış çek dip koçanları, çok sayıda doküman ve değişik sözleşmeler ele geçirildi.



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs