en önemli savaş... | " /> en önemli savaş... | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'in kaybettiği en önemli savaş...

12 Ocak 2009 17:32 tsi
İsrail'in kaybettiği en önemli savaş... İsrailli medya uzmanı, en acı gerçeği yazdı. Peki İsrail'in HAMAS'a karşı adeta ezildiği bu gerçek ne? İşte Esti Appelbaum-Polani'nin çarpıcı değerlendirmesi...

İsrailli Medya uzmanı Esti Appelbaum-Polani acı bir itirafta bulundu. ynet.com haber portalında önemli değerlendirmelerde bulunan Polani, İsrail’in uluslar arası kamuoyunda devam eden propaganda savaşını kaybettiği yazdı.

'İSRAİL SAVUNMA DURUMUNDA'

Televizyon, gazete ve internette yer alan gerçek savaşın bilincinde olduklarını söyleyen Polani yazısında, İsrail halkla ilişkiler kampanyasının savunma durumunda olduğunu kaydetti. Kendini anlatmada Hamas’ın daha başarılı olduğunu kabul eden Polani, “Biz küresel medya karşısında tek başımıza yer almaktayız.” ifadelerinde bulundu.

'YAHUDİLER İSRAİL’İN POLİTİKALARINA KARŞI'

Hamas’ın bu başarısında Batı ülkelerinde yaşayan Arap yazarların etkisi olduğuna dikkat çeken İsrailli uzman, acı bir itirafta bulunuyor. Arapların yabancı medya kuruluşlarında yorumcu gibi kullanıldığına dikkat çeken Pollani, aynı ülkelerdeki Yahudilerin ise İsrail politikalarını eleştirdiğini söylüyor.

'BİZİM YÖNETİCİLER KÜLTÜRSÜZ GİBİ'

İsrailli yöneticilerin İngilizce'yi akıcı bir şekilde konuşamadıklarına, bundan dolayı da ‘antipatik, levanten ve kültürsüz’ gibi algılandıklarına dikkat çeken Pollani, İsrailli askeri yetkililerin de kendi ülke kamuoyunu etkileyebildiğini ancak uluslar arası kamuoyu için yeterli olmadığını kaydetti. “Pek çoğu kendilerini ifade etme konusunda orta derecede yeteneğe sahip ve medyada gözükme konusunda çok fazla nüansları yok.” diyen Pollani, bundan dolayı uluslararası kamuoyunda yer bulamadıklarını savunuyor.

'KADINLARIMIZ VAR'

Diplomatların da İsrail politikalarını anlatmada İngilizcelerinin yeterli olmadığına değinen Pollani, İsrail’in uluslar arası medya savaşlarında kullanabileceği yeterli askerinin bulunmadığını kaydetti. “Elimizde bu savaşta henüz kullanmadığımız çok sayıda gerekçelere sahibiz” diyen Pollani, “Yıllardır roketlerin gölgesinde yaşayan anneler ve çocuklar, ki onlarda İngiliz sözlü medyasında görünmek için eğitim alabilirlerdi!” diyor. Pollani buna gerekçe olarak da kadınların televizyon ekranlarında erkeklerden daha etkileyici olduğunu gösteriyor. İsrailli uzman yazısını, uluslar arası propaganda savaşını kazanmak için acil olarak İngilizce öğrenmek gerektiğini vurgulayarak bitiriyor.

8 SUTUN



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,703 µs