hedef Atatürk! | " /> hedef Atatürk! | "/>

En Sıcak Konular

Silah kazılarıyla hedef Atatürk!

12 Ocak 2009 17:30 tsi
Silah kazılarıyla hedef Atatürk! İbrahim Şahin'den ele geçirilen krokiler doğrultusunda Atatürk Orman Çiftliği'nde de kazı yapılmasını Emekli Tümgeneral Özbek, hedefin Atatürk olduğuna yordu...

Emekli Tümgeneral Osman Özbek, Ergenekon operasyonu kapsamında basında yer alan 'sarı saçlı, mavi gözlü' bir numara tanımlamaları ile Atatürk'ün kast edildiğini ileri sürdü. Özbek Paşa, operasyonlarda ele geçirilen silahların da çok normal olduğunu iddia etti.

Özbek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, 'Kriz ve Çözüm' konulu panelde yaptığı konuşmada, Ergenekon terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Emniyet Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen krokiler üzerinden yapılan kazı aramalarına değinen Özbek, "Arama yerleri şimdi Atatürk Orman Çiftliği. Atatürk lafı; Ergenekon ile Atatürk, Susurluk bir arada olacak. Sonra Atatürk'ün yaşarken gittiği Söğütözü'ndeki kulübe var, orası. AKP'nin arkası falan diyorlar ya, bakmayın o lafa. Yani iyi ki, ben dedim üçüncü kazıyı da Anıtkabir'in bahçesinde mi yaparlar? Yaparlar arkadaşlar. Mavi gözlü sarı saçlı bir numara kimdir? Öyle birisi yok ama bence Atatürk'ü kast ediyorlar." dedi.

Konuşmasında, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde dün İstanbul'da düzenlenen 'Filistin'de Barış İçin Kadınlar Toplantısı'na da değinen Özbek, Müslümanlıkta başörtüsü olmadığını iddia etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Filistin'e saldıracağından bilgisi olduğunu savunan Özbek Paşa, "Hanımefendi bölge ülke liderlerinin hanımlarını topluyor. Hepsi geliyorlar, başı kapalı olan bir tek hanımefendi. Onlar Müslüman değil mi? Yani o zaman gerçek Müslümanlık hangisi? Bunu da açıkla. Bizim evde de bu konu oldu. Demek ki Müslümanlıkta başı kapama yok. Hakikaten de yok. Bu çok konuşuldu. Mevzumuz bu değil, buna girmeyeceğiz ama insan utanıyor şahsen." ifadelerini kullandı.

"SİLAH BULUNMASI NORMAL"

Panele verilen arada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Osman Özbek, Türkiye'de bir rejim tehlikesi görmediğini, derin devlet diye bir şeyin de olmadığını, yargıya olan güveninin de tam olduğunu dile getirdi.

Özbek, konuşmasında Ankara'da yapılan kazılarla ilgili söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine, "Atatürk Orman Çiftliği ve Atatürk'ün daha önce gittiği Söğütözü'nde kazılar yapılıyor. Bunlara inanmak mümkün değil. Neden İbrahim Şahin konuşturulmuyor? Yani bir güvenlikçi olarak ben bunlara inanmam, güvenmem. Vatandaşın da inancı bu doğrultudadır. Anıtkabir'in bahçesinde de kazı yaparlarsa şaşırmayın. Ben onu söylemek istiyorum." şeklinde konuştu.

Bir Özel Harekat polis müdürünün evinde kroki saklamayacağını kaydeden Özbek, "Bunlar ayıp oluyor, yani Emniyet Teşkilatı açısından da. Emniyet Teşkilatı'nın iktidarı bu tertiplerine alet olmaması gerekir. Ben son derece üzüldüm. Böyle bir şey olamaz. İnanmıyorum, güvenmiyorum. Yani bunun yargı süreciyle de ilgisi yok. Böyle bir şey olamaz." diye konuştu.

Özbek, 'kime güvenmiyorsunuz?' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Güvensizliğimiz iktidara ama öyle görülüyor ki, iktidar Emniyet Teşkilatı'nın bir bölümünü de kendi isteği doğrultusunda kullanıyor. Buna son derece üzüldüğümü belirtmek isterim. Yani benim eskiden tanıdığım polis müdürü arkadaşlarımız böyle şeyler kabul etmez. İbrahim Şahin zaten yargılanmış, cezasını çekmiş. Sonra evinde bir kroki bulacaksınız. Yani krokiyi niye evinde bulundursun? O krokiyi yer, adam yine kimseye göstermez. Öyle bir şey olamaz. Bunların bir tertip olduğuna inanıyorum."

Osman Özbek, Ergenekon operasyonlarında ele geçirilen silahlarla ilgili de, "Bulunabilir. Türkiye 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Güneydoğu'da herkes silahlı. Yani şimdi Meclis'te, milletvekillerinin evlerinde arama yapsak silah yok mudur? Benim de evimde silah var. Herkesin evinde silah var. Türkiye'nin, Karadeniz'in her tarafı silahlı. Doğu Anadolu'da, Güneydoğu'da düğünlerde Kalaşnikofla düğünler kutlanıyor. Bu silahları toplayabiliyor musunuz? 30 yıldır terörle mücadele eden bir ülkede meraklısı vardır, psikolojisi bozulmuştur bombayı evinde tutar. Psikolojisi bozulmuştur; subay olabilir, uzman çavuş olabilir, polis şefi olabilir, mülki amir de olabilir, doğuda görev yapan herhangi bir memur da olabilir. Yani silah merakı vardır. Yakalanan silahları veya orada ucuza satılan silahları alıp 'ne olur ne olmaz, bir silahımız olsun, iki tane olsun' diye saklarlar. Bunlar gayet normaldir." açıklamasında bulundu.

Yerel seçimlerde bilgisayarlı sayım işleminin de iptal edilmesi, elle sayıma dönülmesi gerektiğini anlatan Özbek, bilgisayarda hile yapıldığını ve oyların AK Parti lehine çıkartıldığına inandığını belirtti.

(CİHAN)



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    31,452 µs