En Sıcak Konular

Halid Meşal'den Türkiye'ye mesaj var

12 Ocak 2009 16:57 tsi
Halid Meşal'den Türkiye'ye mesaj var Hamas lideri Meşal, Gazze halkına destek olan Türk halkına teşekkür etti. Meşal, kendileriyle beraber İsrail’e büyük direnç gösteren Türk halkı için bakın neler söyledi.

Hamas lideri Halid Meşal, yardımlarıyla Gazze halkına destek olan Türkiye halkına teşekkür etti. Meşal, Türkiye halkının kendileriyle beraber İsrail’e gösterdiği direncin büyük bir motivasyon sağladığını kaydetti.

Suriye’nin başkenti Şam’daki bürosunda İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım’la görüşen Meşal, Gazze’de yaşanan son durumu ve Türkiye halkının desteğine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Saldırılardaki temel amacın bölgedeki Siyonist proje önünde engel olan tüm kesimleri temizlemek olduğunu ifade eden Meşal, “Siyasi baskı, insani ambargo ve tehditlerle elde edemediklerini şimdi şiddet kullanarak elde etmeye çalışıyorlar” dedi.

Kendilerinin işgal altındaki topraklarını savunmak ve bağımsızlık mücadelesi vermekten başka bir amacının olmadığını hatırlatan Meşal, işgalcilere karşı mücadelenin bu meşruiyet zemininde yürütüldüğünü söyledi.

İnsani duruma ilişkin olarak yaşanan katliamın tüm İslam dünyası ile birlikte kendilerini derinden üzdüğünü belirten Meşal, “Bu bedeli ödemeye Filistin halkı razı. Ama halkımızın Siyonist saldırılar karşısında ilk cephede verdiği bu mücadelenin desteklenmesi hayati önem taşıyor. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Halkımız canıyla, şehitleriyle ve mücadelesiyle bu bedeli öderken, başta Türkiye halkı olmak üzere tüm İslam dünyası da üzerine düşeni yapmalı” şeklinde konuştu.

Kardeş Türkiye halkı bize moral oldu

Türkiye halkının ilk günden itibaren verdiği tepkileri yakından takip ettiğini söyleyen Meşal, gösterilen tavırdan gurur duyduklarını ve kardeş Türkiye halkının kendileriyle beraber İsrail’e gösterdiği bu direncin büyük bir motivasyon sağladığını kaydetti. Hemen her gün Türkiye’nin değişik bölgelerinde yapılan gösterilerin Filistin halkının yalnız olmadığını göstermesi bakımından önemli olduğunu ifade eden Meşal, “işgal bitene kadar yola devam” dedi.

Maddi yardımlarla ilgili olarak da Türkiye halkına teşekkür eden Meşal, bu yardımların İsrail’e karşı sağlam bir şekilde durmalarında Filistin halkına güç verdiğini hatırlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın şahsında Türkiye’deki hayırsever halkı tebrik eden Meşal, şöyle devam etti: “İçinde bulunduğumuz savaşta galipler ve mağluplar var. Filistin’deki direnenler ve onlara destek veren Türkiye halkı bu galipler içinde. Mağluplar ise, silahları ve askeri güçleri ne olursa olsun Siyonist İsrail ve onun destekçisi olanlardır.”

timetürk



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,700 µs