cevabının sırrı! | " /> cevabının sırrı! | "/>

En Sıcak Konular

Savcı Öz'ün cevabının sırrı!

12 Ocak 2009 16:35 tsi
Savcı Öz'ün cevabının sırrı! Cevheri Güven, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün, bir soruya verdiği cevaptan yola çıkarak bakın nasıl bir fotoğrafa ulaştı.

Bir Numara Profesör

Terörle Mücadele Dairesi komandoları, dikkat çekmemek için itfaiye helikopteriyle Ege'de On İki Adalar bölgesinin tenha adalarından Lipsi'ye gitti. Polis, aynı zamanda dikkati başka yöne çekmek için adada küçük bir yangın çıkardı.
O sırada, Profesor Aleksandros Yiotopulos, eşi Peynaud'la, Patmos Adası'nda buluşmak üzere Lipsi'den deniz otobüsüne binmişti.

Polis, deniz otobüsünün kaptanına limandan açılır açılmaz orman yangını nedeniyle ‘geri dön’ emri verdi. Limana dönen tekneye komandolar operasyon düzenledi. Yakalanan Yiotopulos'a adı soruldu. Adının 'Mihalis İkonomu' olduğunu söyleyen profesör, diğer soruları yanıtlamadı. Lipsi karakoluna sevk edilen profesörün üzerinden, Patmos'tan Samos Adası'na, oradan da Kuşadası'na gidiş biletleri çıktı. Helikopterle Atina'ya getirilen Yiotopulos, ilk sorguda adının İkonomu olduğunda ısrar etti, ama sonunda gerçeği itiraf etti….

O Profesör, yakın dönem Yunanistan tarihinin en kanlı örgütlenmesi 17 Kasım Örgütü’nün lideri Aleksandros Yiotopulos’tu.

Yorgo Kırbaki’nin 17 Temmuz 2002 tarihli Radikal’deki haberinden özetleyerek aktardığım bu satırlar; Yunanistan’da Albaylar Cuntası’nın işbaşında olduğu yıllarda Amerika ve Avrupa karşıtı ulusalcı çizgide kurulan 17 Kasım Örgütü’nün lideri Profesör Aleksandros Yiotopulos’un yakalanışını anlatıyor.

Çok sayıda bombalama ve suikastler gerçekleştiren örgütün hedefi darbeydi...

Türkiye’deki Ergenekon yapılanmasıyla çok sayıda benzerliği olan örgütün DHKP-C’yle de organik bağları yargılama sürecinde ortaya çıkartılmıştı.

Örgütün yıllar boyu aranan ama bir türlü ulaşılamayan liderinin bir “profesör” çıkmasına özellikle dikkat etmenizi istiyorum. Bugün Ergenekon operasyonunda, “koca profesörlerin, gazetecilerin, hukukçuların bir terör örgütüyle ne işi olur” diyenlere verilebilecek en iyi cevaptır bu.

Bir terör örgütü sadece tetikçilerden oluşmaz. Zaten belli bir zeka ve anlayış seviyesinde olan, sorgulama yapma yeteneği olmayan tiplerden oluşan tetikçi kadrosu, bir örgüt yapılanması kuramaz.

Bir terörist örgütün “beyin takımı” ve “ideologlarının” olması gerekir. Bu yüzden de Ergenekon yapılanmasında Doğu Perinçek’in tutuklanması, Veli Küçük’ün tutuklanmasından önemlidir.

Tuncay Güney’in Veli Paşa’nın, Perinçek’ten çekindiğini anlattığı ilk ifadeleri de bu durumu teyit eder. Sabih Kanadoğlu ve Kemal Gürüz gibi isimleri düşünürken Yunanistan’ın Ergenekon’u olarak tanımlanan 17 Kasım Örgütü’nün liderinin bir profesör çıktığını unutmayın.

Türkiye'deki benzer isimlerin komando baskınlarıyla, helikopterlerle, sahte yangınlarla yakalanmadığını, hepsinin ziline basılarak içeri girildiğini de bir kenara not edin.

Ergenekon Operasyonu’nu yürüten Savcıların, tetikçi takımını aşıp ideologlara yönlenmiş olması önemli bir dönüm noktasıdır. Çukurlarda bulunan bombalardan daha önemli olan budur.

Ergenekon Davası, bu son dalgasından sonra hem inandırıcılığını tüm topluma yaymış hem de örgüte indirdiği darbe itibariyle geri döndürülemeyecek noktaya varmıştır.

Savcı Zekeriya Öz’ün otomobiline binerken bir gazetecinin “korkmuyor musunuz” sorusuna verdiği “Ergenekoncular korksun” cevabının sırrı budur.

Yapı, operasyonu yürütenler tarafından damarlarına kadar çözülmüştür.

aktif haber



Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs