En Sıcak Konular

Kurtarılacak listesi 4 milyona ulaştı!

12 Ocak 2009 14:36 tsi
Barack Obama'nın 775 milyar dolarlık kurtarma paketi giderek genişliyor. 3 milyon kişiye istihdam yaratması planlanan paketle kurtarılacak ABD'li sayısı son olarak 4 milyona yükseltildi..

ABD'nin seçilmiş başkanı Barack Obama, kurtarma paketi ile işsizlik sorununu hayli azaltacağa benziyor. Obama dün açıkladığı bir analiz ile 2010'a kadar toplamı dört milyonu bulan iş kurtaracak ve yeni iş yaratacak. Bu yeni istihdamın yüzde 90'ının özel sektörde olması bekleniyor. Obama'nın beklentisi 800 milyar dolarlık paket ile tüm yılı kapsayacak olan durgunluktan çıkmak. Daha önce üç milyon olan istihdam yaratma tahmini son analizlerle dört milyona kadar çıktı. "Bizim yaratacağımız işler küçük ve büyük her türlü alanda olacak" diyen Obama, bu i ş l e - rin kısa değil uzun vadeli olacağını belirtti. 1945'ten bu yana en büyük rakama ulaşan ve yüzde 7.2'ye ulaşan işsizlik rakamı 2.6 milyona ulaştı. Obama temiz enerji projeleri ile 500.000 kişilik iş yaratacak. Üç yıllık bir süreçte oluşacak bu plan dahilinde sektör iki kat bir büyüklüğe ulaşacak. Önümüzdeki üç yıl içinde de 2 milyon kişiye iş sağlayacak. Yolların yeniden yapılandırılması, okulların yapılması ve köprüler yapılması ve onarılmasını içinde barındıran altyapı yatırımları da 400 bin kişinin işine dönmesine olanak sağlayacak.

PAKETİ YENİLEYECEĞİZ

Seçilmiş Başkan Barack Obama, ABD yönetiminin 700 milyar dolarlık finansal paketin yenileştirilmesi çağrısında da bulundu. Obama yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin 700 milyar dolarlık finansal paket çerçevesinde, ailelere ve iş dünyasına yönelik kredilerin artırılmasını istedi.

Sabah



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs