gizli katiller! | " /> gizli katiller! | "/>

En Sıcak Konular

Evimizin içindeki gizli katiller!

12 Ocak 2009 13:20 tsi
Evimizin içindeki gizli katiller! 

 
Neredeyse her evde bulunan elektrikli battaniyelerin bir baz istasyonundan 25 kat daha tehlikeli olduğu ortaya çıktı... Günlük hayatta kullanılan ve elektromanyetik yayan diğer aletler de sağlığı tehdit ediyor...

Baz istasyonlarının tehlikeleri gündemden düşmezken uzmanlar evlerdeki tehditlere de dikkat çekti. Buna göre evlerde gündelik işlerde kullanılan aletlerin çoğu yaydıkları elektromanyetik alan şiddetleri ile baz istasyonlarını solladı. BTK yönetmeliğine göre Türkiye’de baz istasyonları 10 V/m şiddeti ile yayın yapıyor. Buna rağmen Yargıtay son aldığı kararla baz istasyonlarının insan sağlığına zararlı olduğunu, bu nedenle şehir dışlarına taşınması gerektiğini kaydetti.

İKİNCİ SIRADA SU ISITICISI VAR

Uzmanlar ise baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddeti ile evlerde kullanılan basit eşyaların şiddetini karşılaştırma yoluna gitti. Bilimsel raporlardan derlenen bilgilere göre özellikle kış aylarında sıklıkla kullanılan elektrikli battaniye 250 V/m şiddet ile baz istasyonunun 25 katı tehlike içeriyor. Tehlike sinyali veren ev cihazlarında elektrikli battaniyeden sonra ikinci sırayı 130 V/m ile su ısıtıcısı alıyor. Müzik seti 90, buzdolabı, ütü 60, ekmek kızartma makinesi ve saç kurutma makinesi de 40 V/m şiddetinde akım yayıyor.

ÖLÜMCÜL HASTALIKLAR

Evde bulunan birçok araç gereç aslında sağlığımızı tehdit ediyor. Uzmanlara göre beynimiz en iletken ortam. Elektrikli eşyaların çoğu sinir sistemiyle ilgili hastalıklara neden oluyor. Alzheimer ve beyin tümörü riskini 2.5 kat artırıyor. Elektromanyetik dalgalar erkeklerde prostat kanserine, kadınlarda ise meme kanserine yol açıyor.

Tüm hücrelerin, içiyle dışı arasında bir potansiyel fark var. Manyetik alan bunların bazılarını değiştiriyor. Bu durumda bazı hücreler etkilenebiliyor ve ters çalışmaya başlıyor. Bu bozukluk aşırı olduğunda lösemiye neden olabiliyor.

Anne adayları DİKKAT!

1500 kadın üzerinde yapılan araştırmalarda elektrikli battaniye kullanan kadınlarda kullanmayanlara göre düşük vakasının arttığı ortaya çıktı. Elektrikle ısıtılan veya elektrikli battaniyeli yatağa girmeden önce kapatma işlemi düğmeden değil, duvardaki prizden fişi çekmek suretiyle yapılmalıdır. Aksi takdirde battaniye çalışmasa bile fiş takılı iken elektrik alan üretmeye devam edecektir.

Prizde unutuldu faciadan dönüldü

Çanakkale'de, Mehmet Ali Eken (14) 3. kattaki evlerinde yalnız olduğu sırada, prizde takılı bırakılan elektrikli battaniye alev aldı. Bir süre sonra dumanı fark ederek evinde yangın çıktığını gören Eken, balkondan yardım istedi. Çevredekilerin durumu polis ve itfaiyeye bildirmesinin ardından kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangına müdahale etti. Bu sırada balkonda bulunan Mehmet Ali Eken, itfaiye aracının merdiveniyle aşağıya indirildi.

ÇOK KORKTUM’

 Eken, "Her zaman elekrikli battaniye kullanıyoruz. Üşüdüğüm için yine takmıştım. Bir süre sonra eve dumanlar yayıldı. Ne olduğunu anlayamadan alevler gördüm. Çok korktum. Kurtulduğum için çok mutluyum" dedi. Ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürülen Eken'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

bugün

 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,463 µs