En Sıcak Konular

Hürriyet'in haberine jet yalanlama

12 Ocak 2009 13:22 tsi
Hürriyet Gazetesi, bugün yalan haberlerine bir yenisini daha ekledi. Fakat diğerlerinde olduğu gibi bu haberin de foyası çabuk çıktı.

"Ekonomik krize inat" başlıklı haberde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a bir yılda 3 adet Mercedes marka zırhlı makam aracı alındığını iddia eden gazetenin yalan haberine YÖK'ten jet cevap geldi.Gazetenin haberinde Teziç dönemine ilişkin yaptığı atıf ise haberin hangi amaçla yapıldığına dair ipucu veriyordu.

 

İşte Hürriyet Gazetesi'nin yalan haberini çürüten o açıklama:

Başkanlık hizmetinde kullanılmak üzere yeni bir makam aracı alınması ihtiyacı doğduğu, bunun için 2008 yılı bütçesine ödenek konduğu belirtilerek, bu ihtiyacın 398 bin 914 TL'ye alınan araçla giderildiği bildirildi.

Yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan ''1 yılda 3 Mercedes'' başlıklı haberle ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu kaydedildi.

Haberde, ''görevde bir yılını dolduran YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a bir yılda üçüncü zırhlı makam aracı alındığının ifade edildiği'' belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''YÖK Başkanlığına en son 1994 yılında makam aracı alınmıştır. Bu araç, geçen 15 yıl sonrasında zaman zaman arızalanmaya başladığı için zorunlu haller dışında kullanılmamaktadır. Bu nedenle YÖK Başkanlığı hizmetinde kullanılmak üzere yeni bir makam aracı alınması ihtiyacı doğmuş ve bir önceki yıl içinde hazırlanan 2008 yılı bütçesine konan bir ödenekle bu ihtiyacın giderilmesi kararlaştırılmıştır. İhtiyaç, haberde yer aldığı gibi 600 bin TL değil, YÖK Başkanlığına 398 bin 914 TL'ye mal olan aracın alınması ile giderilmiştir. Bahsi geçen haberde yer aldığı gibi Başkanlığımıza 1 yılda 3 zırhlı araç alınması durumu söz konusu değildir.''AA

 



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,400 µs