En Sıcak Konular

CHP'li başkanın ilginç rüşvet parolası

12 Ocak 2009 13:08 tsi
Başkanın rüşvet toplayan belediye görevlileri ile sık sık yaptığı telefon görüşmelerinde, "Çicekler toplandı mı?" kelimelerini kullanması savcının dikkatini çekti ve operasyon başladı.

Kurduğu özel ekiple ilçedeki siyasi rakiplerini gizli görüntülü yakın takibe aldırıp istihbarat elde ettiği ortaya çıkan Avkıran'ın belediyeye ait kiraya verilen yerlerden hava parası adı altında rüşvet istediği, vermeyenlere de görevlileri göndertip, "Ya bu parayı verirsin ya bu diyardan gidersin" mesajını verdiği iddia ediliyor.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün bir yıl önce başlattığı teknik takip sonrası geçen hafta "Sarmaşık" adı verilen operasyon için düğmeye basıldı. CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, yine CHP'li Menderes İlçesine bağlı Değirmendere Belediye Başkanı Necati Şemsettin ile birlikte toplam 74 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyondan sonra belediyenin tüm görevlileri gözaltına alındı. Bunun üzerine İzmir Valisi Cahit Kıraç, Güzelbahçe Kaymakamını vekil tayin etti.

Gözaltına alınan Ertan Avkıran ile ilgili suçlamalarda çok önemli iddialar ortaya çıktı. Avkıran'ın rüşvet topladıkları tespit edilen belediye görevlileri ile sık sık yaptığı telefon konuşmasında, "Çicekler toplandı mı?" kelimelerini kullandığı belediye görevlilerinin de başkan Avkıran'ı arayarak, "Çiçekler toplandı" şeklinde bilgi verdikleri belirtildi.

'İmar kanununa muhalefet', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'rüşvet' iddiaları ile çete lideri olmakla suçlanan CHP'li belediye başkanı Ertan Avkıran'ın yapılan teknik takip de siyasi ve muhalif rakiplerini görüntülü takibe aldırttığı ortaya çıktı. Şoförü aracılığı ile kurulan özel takip ekibinin siyasi ve muhalif rakipleri 24 saat takip ettikleri, bu kişilerle ilgili bilgi ve istihbarat topladıkları, zaman zaman görüntülü kayıt yaparak tüm detayları başkan Avkıran'a aktardıkları ortaya çıktı. Avkıran'ın ayrıca belediyeye ait yerleri kiralamak isteyenlerden hava parası adı altında rüşvet istettiği vermeyenlere ise, "Ya bu parayı verirsin ya bu diyardan gidersin" baskısı yaptırdığı iddia edildi.

Organize Şubesi'nde yapılan sorgulamanın ardından Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve Necati Şemsettin ile birlikte toplam 66 zanlı Cumartesi sabahı İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök tarafından gün boyu süren sorgulamadan sonra 59 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gece başlayan duruşmada tutuklanma talebiyle sevk edilen zanlılar özel yetkili İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Sayın tarafından sorgulandı.

14 saat süren sorgulamanın ardından başkan Ali Sayın ile üyeler kendi aralarında bir değerlendirme yaptı. Çetelere ve rüşvet davalarına bakan 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Ali Sayın'ın okuduğu karardan sonra aralarında Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Değirmendere Belediye Başkanı Eren ile birlikte 39 kişinin tutuklanmasına karar verildi. Tutuklananlar arasında meclis üyeleri, paravan şirket sahipleri, belediyenin üst düzeyinde görev yapanların bulunduğu açıklandı.

haber7



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,096 µs