Ergenekon çıkışı | " /> Ergenekon çıkışı | "/>

En Sıcak Konular

YARSAV'dan Ergenekon çıkışı

12 Ocak 2009 12:54 tsi
YARSAV'dan Ergenekon çıkışı 

YARSAV Başkanı Ahmet Eminağaoğlu son Ergenekon operasyonları ile ilgili açıklama yapıyor. Sert bir şekilde tepkisini dile getiren Eminağaoğlu'nun bazı cümleleri kendi ifadeleri ile çelişti.

YARSAV Başkanı Ahmet Eminağaoğlu son Ergenekon operasyonları ile ilgili açıklama yaptı.

Eminağaoğlu'nun açıklamaları özetle şöyleydi:

"İnsan haklarına aykırı ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır. En sert tepkinin YARSAV tarafından verilmesini kamuoyu anlamalıdır. Hukuk herkes içindir herkers hukukun üstünlüğüne inanmalı. Herkes yargıya güvenmeli ve herhangi bir baskı yapmamalıdır. Herhangi bir etki altında tutulmamalıdır.

Yargı kendilerine yakın karar verince alkışlar duruma geçenler varsa bu düşünülmelidir.

Bir hukuk devletinde herkes yargı önünde hesap vermeye hazır olmalıdır. Kimse yargıdan kaçmamalıdır. Bu cumhurbaşkanı olsa bile buna hazır olmalıdır. Bilgi kirliliği var. Herkes kendini aklamak durumunda kalıyor.

Sabih Kandoğlu gibi yakın zamanda hukuksuzluğa maruz kalanlar var. Gizli soruşturma bilgileri medyanın elinde dolaşıyor. O Kanadoğlu ki çetelerle yaptığı mücadele dillere destanken o çete üyeleri ile yan yana koyuluyor. Kimse unutulmasın ki hukuksuzluğu yine hukuk çözecaktir. Katiller yargıçların evinde aranır hale geldi. Soruşturmanın gizliliği zedeleniyor.

Dinlemeler tek kanıt olarak ortaya konuyor. Polis her noktada kendini görevli sayar hale geldi. Polis savcının görevlerini üstlenmöeye başlandı. polis iddianamenin yazılmasında bizzat bulunmuştur. TC bir polis devleti değildir ve olmayacak. İnsan hakları gözden kaçırılıyor. Siyasi iktidar dinleme ile ilgili ileri de yöneltilecek suçlamaların önünü kesmek için geride durmamıştır. Yürütme soruşturma sırasında yargının emrinde olmalı. Aramalarda ceza nuhakemelerin dışında yeni kurallar ıorataya koyulmuştur. Gözaltı kuralları ihlal ediliyor. Hukuk devletinin kuralları hiçe sayılmıştır. Darbe ve buna karşı çıkmak ayrı bir şey militariz ayrı bir şeydir. Soruşturma sürecinde insanlara gözadağı veriliyor ve yaşları hiçe sayılıyor. Yaka paça kollarına girilerek başlarına çökerek bir güç gösterisi gösterilmiş. Zanlıların onurları hiçe sayılmıştır.

Geçmişte kesinleşmiş cezalar bile tartışılır hale geldi. Yargının bağımsızlığı zedeleniyor.

MİT ve Emniyet'ten gelen izleme talepleri hiç bir sorgu ve suale tabi tutulmadan yapılır hale gelmiş. Adalet Bakanlığı hukuksuz talepleri yerine getiriyor. Demokrasi ve saydamlığı ortadan kaldıran bir polis devleti yaratma çabaları ortaya çıkmaktadır ve bu hukuk devletini yok etme girişimidir. Polis soruşturmanın sahibi olarak kendisini görmeye başladı. Yargı organları noter konumuna getirilmek istendi.

Yargıda eşitsilik ve taraf ortamı yaratılmaya çalışıyor. Yargı yargıya bırakılmalı. Hukuk devleti yok edilmemelidir. Yargıda korku ortamı yaratılmak isteniyor.

Adalet bakanı terör soruşturmalarını bizaat cumhuriyet savcıları tarafından yürütülmesi ile ilgili kendi genelgesini bile hatırlamak istemedi.

Yargının değil açıkça istihbari faaliyetlerin yanında yer alıyor. Adalet bakanı yargıç ve savcıları birer memur gibi görüyor.

Soruşturma etki altında kalmadan yürütülmeli. Soruşturmalar tarafsızlıkla hukuk içinde tarafsızlık içinde yürütülmelidir. Türk yargısı iktidarın kullanacağı bir araç değildir ormamalıdır. Adalet Bakanı yargının üzerinde gölgesini çekmelidir. Ergenekon üzerinden yargı başka çıkarlar için araç haline getirilmemelidir. Türk yargısı dahili ve harici bedbahlarına karşı mücadelesini sürdürecektir.

Basın sorumlu yayıncılık yapmalı. Sorgulamadan haberler yapmamalı..."

haber7



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs