En Sıcak Konular

Terör örgütünü çökertecek darbe

12 Ocak 2009 12:21 tsi
Mersin, Adana, Diyarbakır, İstanbul ve Şırnak'ta terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 33 kişi gözaltına alındı.


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, düzenlediği basın toplantısında, “terör örgütünün gençlik yapılanması içinde faaliyet göstererek, korsan gösteri, terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atmak, güvenlik güçleri ve araçlarına, vatandaşlara ait ev, iş yeri ve araçlara, kamuya ait araçlara saldırı düzenlemek, silahlı faaliyet göstermek üzere kırsal alana eleman göndermek, örgüte maddi gelir temin etme faaliyetlerini yürütmek, eylem ve faaliyetlerde bulunmak” ile suçlanan kişilerin yakalanması için operasyon düzenlendiğini söyledi. Mersin merkezli olarak Adana, Diyarbakır, İstanbul ve Şırnak'ta eş zamanlı yapılan operasyonda 33 kişinin gözaltına alındığını belirten Vali Aksoy, yaşları küçük 4 kişi hakkında Çocuk Şube Müdürlüğünce işlem yapıldığını bildirdi.

Vali Aksoy, zanlıların ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda, örgüte finans aktarımında kullanılan banka hesap kartı, 51 cep telefonu, 50 sim kart ve 15 hafıza kartı, 5 bilgisayar, 3 flaş bellek, 108 CD, 6 kamera kaseti, fotoğraf makinesi, çok sayıda örgütsel doküman, kitap, dergi ve fotoğraf ele geçirildiğini ifade etti.

Aksoy, zanlıların “Terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, kanunsuz ve şiddet içeren sokak eylemlerini organize etmek ve katılmak, örgütün kamplarına eleman aktarmak, terör örgütü adına şahısları darp ve tehdit etmek” suçlarından mahkemeye sevk edileceğini kaydetti. Vali Aksoy, “Emniyet Müdürlüğümüzce halkımızın huzurunu, güvenliğini ve can emniyetini hedef alan her türlü suç şebekesine karşı amansız mücadele verildiği gibi, özellikle insanlık düşmanı terör örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Toplantıda, Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer de hazır bulundu.

AA



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,639 µs