En Sıcak Konular

NYT'den Erdoğan'a Gazze eleştirisi

12 Ocak 2009 09:26 tsi
NY Times, AB'ye aday, NATO ve BM Güvenlik Konseyi üyesi bir ülkenin lideri olarak Başbakanın İsrail'i eleştirirken söylediği sözlerin hiç parlak olmadığını ve şaşkınlıkla karşılandığını yazdı.

Amerikan The New York Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze operasyonu nedeniyle İsrail’i eleştirmek için kullandığı kelimelerin Avrupa ve Türkiye’de siyasi analistler tarafından şaşkınlıkla karşılandığını yazdı.

“Türk halkının büyük çoğunluğu bu operasyona karşı. Bu açıdan bakıldığında Erdoğan’ın sözleri kamuoyu hissiyatını yansıtıyordu. Ama, ‘uluslararası arabulucu’ olarak profilini yükseltmek isteyen, AB üyeliğine aday, NATO ve en son olarak da BM Güvenlik Konseyi’ne üye olan bir ülkenin lideri olarak bakıldığında söylenenler pek de parlak değildi” diyen gazete, Erdoğan’ın Ortadoğu gezisinde İsrail’i bilinçli olarak durakları arasına almadığını belirtti.

Gazetenin Türkiye muhabiri Sabrina Tavernise imzalı yazıda, Türkiye-İsrail ilişkilerinin uzun vadede değişmeyeceği belirtilirken, siyasi analistlerin özellikle AK Parti’nin Hamas’a verdiği açık çekten rahatsız olduğuna dikkat çekildi. NY Times şöyle yazdı:

“Başbakan Erdoğan, ‘Hamas tamamen bize güveniyor’ diye konuşuyor. Gazeteci yazar Cengiz Çandar, Başbakan’ın kendi siyasi tecrübesini Hamas’a yansıttığı görüşünde. Ama bunun diplomatik cephede kullanılmasının Türkiye’nin arabuluculuk çabalarına zarar verdiği görüşünde.”

Gazete Cengiz Çandar’ın ağzından, “Türkiye’nin İsrail nezdindeki imajı zedelendi. Bu çatışmanın tarafı haline geldi” sözlerine de yer verirken, isim vermeyen bir diplomatın, “Türkiye’nin rolünü Hamas’a indirgeyemeyiz. Türkiye bütün taraflarla konuşabiliyor” cümlelerini de kaydetti.

8sutun



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,850 µs