Vahşet devam ediyor... | " /> Vahşet devam ediyor... | "/>

En Sıcak Konular

Vahşet devam ediyor...

12 Ocak 2009 09:09 tsi
Vahşet devam ediyor... 3. haftasına giren saldırılarda şehir savaşına giremeyen İsrail, Gazze Şeridi'ni yakıp yıkıyor...

Gazze Şeridi'nde 3. haftasına giren İsrail saldırıları olanca hızıyla sürerken, ölü ve yaralı sayısı da sürekli artıyor.

Filistinli kaynaklara göre, ölü sayısı 900'ü aşarken, yaralıların sayısı da 3 bin 700'ü buldu.

İsrail askerleri, Gazze kentini çevreleme harekatını sürdürürlerken, ordu da bugünkü çatışmalarda 40 militanın öldürüldüğünü ya da yaralandığını bildirdi.

İsrail ordusunun akşam saatlerinde Gazze kentinin sınır yakınındaki mahallesi Secaiye'de ve bölgenin kuzeyindeki Cebaliye'de evlere açtığı topçu ateşinde 5 Filistinli'nin daha yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi.

İsrail ordusunun bugün verdiği rakamla benzer biçimde Filistinli kaynaklar da ölenlerin sayısının 40'a yaklaştığını belirtirlerken, yine ölenlerin çoğunun kadınlar ve çocuk olduğunu kaydettiler.

İsrail hava kuvvetlerine bağlı uçaklar ayrıca, Gazze kentinde Kültür Bakanlığı binasını da vurdular.

Görgü tanıklarına göre bombardımanlar, 3 saatlik ateşkes süresince de durmadı.

İsrail askerlerinin sabah saat 02.00 sularında Gazze kentinin Tel El Hava mahallesinin varoşları sayılabilecek Şeyh Eclin ve kentin kuzeyindeki Sudaniye bölgelerinde Filistinli militanlarla girdiği çatışmalar toplam 14 kişinin ölümüne neden olurken, ordunun daha içlere doğru girme yolundaki niyetlerinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Yine de askerlerin çatışmalar sonrası çekildiği de belirtildi.

Bu bölgede ölenler arasında, Tel El Hava mahallesinde bombardımana uğrayan bir evde, 2 kardeş, 1 bebek ile 1 genç de bulunuyor.

Filistinli sağlık ekiplerinin verdiği bilgiye göre, Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'nın liderlerinden birinin evinin bombalanmasıyla, annesi, 1 oğlu ile hamile eşi de yaşamlarını yitirdiler.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye ve Beyt Lahya'da da bombardımanlar ve ölümler durmadı. Beyt Lahya'da bir cami yakınında vurulan bir evde, yaşları 12 ila 16 arasında değişen çocuk yaştaki 6 Filistinli öldü.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un Abasan ve Kuza'a bölgelerinin yoğun ateş altında kaldığı belirtilirken, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi yetkililerinin, yaralılar için uluslararası kuruluşlardan yardım istedikleri belirtiliyor.

-GRAD, AŞDOD'DA ÇOCUK YUVASINI VURDU-

Filistinli militanlar da İsrail'in güneyine roket saldırılarını sürdürdüler. Bugün 20 dolayında saldırının yapıldığı güneydeki alanlarda, bir Grad füzesi, Aşdod liman kentinde bir çocuk yuvasını vurdu. 1 kişi yaralanırken, diğer 2 kişinin de hafif yaralandıkları belirtildi. Okulun boş olması, kayıpların meydana gelmesini engelledi.

Atılan roketlerden biri de sınır yakınındaki Sderot kentinde, Sderot Belediye Başkanı David Buskila'nın evinin 10 metre kadar ötesinde patladı.

Gazze sınırına uzak mesafedeki, Necef'in ortasındaki Ber Şeva'ya ise 2 roket saldırısı yapıldı.

-İSRAİL ORDUSU SÖZCÜSÜ: ''GAZZE'YE TAKVİYE BİRLİKLER GÖNDERMEYE BAŞLADIK''

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne takviye birlikler göndermeye başladığı bildirildi.

İsrail Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Avi Benayahu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'ye takviye birliklerin gönderildiğini belirtirken, İsrail saldırılarının bir sonraki aşamasının resmen başlayıp başlamadığı yönündeki soruya ise yanıt vermedi.

İsrail'in kara birlikleri, 3 Ocak'ta Gazze Şeridi'ne girmişlerdi.

Gazze'ye takviye birliklerin gönderildiği açıklamasının, 16 gündür süren saldırıların yeni bir aşamaya girdiğinin güçlü bir sinyali olduğu düşünülüyor.

-NATO GENEL SEKRETERİ: ''GAZZE'DE BARIŞGÜCÜ PLANIMIZ YOK''

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Gazze'de herhangi bir ateşkes anlaşmasını denetleyecek barışgücü oluştulması planları olmadığını söyledi.

Scheffer, İsrail'in Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, NATO'nun, yalnızca İsrail-Filistin arasında, her iki tarafın ve BM'nin rızasıyla kabul edilecek tam teşekküllü bir barış anlaşması olması durumunda bölgede barışgücü rolü oynamaya hazırlanacağını kaydetti.

NATO Genel Sekreteri, bu koşulların oluşmasının uzun zaman alacağını da kabul etti.

aa



Bu haber 312 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs