gizli Türkiye oyunu | " /> gizli Türkiye oyunu | "/>

En Sıcak Konular

Alman vakıflarının gizli Türkiye oyunu

12 Ocak 2009 08:36 tsi
Alman vakıflarının gizli Türkiye oyunu 
Hablemitoğlu'nu ölüme götüren 'Altın Tezi' kimleri rahatsız etti?

Gazeteci Sami Dadağlıoğlu, Kanaltürk televizyonunda sunduğu Pazar Politika programında Alman Vakıfları’nın çevrecilik adı altında Türkiye'de yürüttükleri kirli oyunları masaya yatırdı. Programa DSP 21. Dönem Milletvekilleri Erol Al ve Zafer Güler ile Doğa Savaşçıları Derneği Başkanı Zafer Murat Çetintaş katıldı.

PROJEDE KİMLER VARDI?

Sanayileşmenin temelinde madenciliğin yattığına vurgu yapan Erol Al, 2001 yılında Ecevit hükümeti döneminde yeraltı zenginlikleri ile ilgili yaptıkları çalışmayı anlattı. “O dönemde rahmetli Ecevit'in oluruyla Türkiye'deki zenginliklerin nasıl harekete geçirileceği konusunda bir çalışma yapmaya başladık” diyen Al, projede Uşak Milletvekili Hasan Özgebek ve Yrd. Doç. Necip Hablemitoğlu’nun da yer aldığını söyledi.

ÇARK DÖNDÜRÜLMEDİ

Yaptıkları çalışma ile “Niçin bazı değerler Türkiye ekonomisine kazandırılamıyor?” sorusuna cevap aradıklarını ifade eden Al, şöyle dedi: "Baktık ki hemen paraya dönüştürülecek değerlerin başında altın madenciliği geliyor. 1988'de, çalışmaya hazır Bergama'da kurulmuş bir tesis vardı. Biz çalışmasını sağlayana dek -13 yıl bu madene 80 milyon dolar harcama yapılmıştı- altın madenciliği çarkı döndürülemiyordu. Dünyanın neresinde rezerv varsa altın madenciliği yapılıyor.

Yani yeraltında bir değer varsa sorgu sual etmeden bunu değerlendiriyorlar. Kendi kaynaklarını kullanmak bir tarafa dünyanın başka bölgelerindeki kaynakları sömürge ya da yarı sömürgeyle kazandıkları bir kapitülasyonlarla kullanmaktalar Biz yapamıyoruz."

KİMSEDEN SES ÇIKMADI

Bu araştırmayı yaparken çok çarpıcı iddialarla karşılaştıklarını ve bu iddiaların sıradan kişiler tarafından dillendirilmediğinin altını çizen Al konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyanın her yerinde bu madencilik yapılıyor ama Türkiye'de yapılınca 'insanlar, inekler, kuşlar ölecek, doğa katledilecek' falan... Siyanürün kötü şöhretinden yararlanılarak bombardımana tutulmuş toplum, tamamen yanlış bilgilendirildi. Biz bu bombardımanı yapanları tespit edip araştırdık ve bulduk. İlgili bakanlıklara raporlar yazdık. Savcı ihbar kabul edip harekete geçmiyor... Devletin kurumları seyrediyor..."

BAKAN’IN RESMİ CEVABI

Al, dönemin Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in kendisine "Alman vakıfları Almanya'daki siyasi partilerin esas itibariyle parti kadrolarının, parti eğilimlerine göre kurumsallaşmış yapılardır. Bunları siyasi görüşleri doğrultusunda iş ve dış politikadan sosyal konuları kapsayan çok geniş yelpazede düşünce alışverişi işlevi görmektedir. Çoğu zaman kamuoyunun oluşmasına katkı sağlamaktadır" cevabını yazdığını söyledi.

PANEL GİDERİ VAKIFTAN

2003 ‘te 'Madencilik Yasa Tasarısının Çevresel Sonuçları' adıyla İstanbul Çevre Konseyi'nin bulunduğu panel düzenlediğini anlatan Doğa Savaşçıları Derneği Başkanı Zafer Murat Çetintaş panelin yapıldığı yer ve katılımcılar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Bu panele katılanların giderlerini Heinrich Böll Vakfı karşılamıştır. Masrafları Alman vakıfları tarafından karşılanıyor. Bu çevrecilerin tümünü tanıyorum."

EN BÜYÜK SİYANÜR ÜRETİCİSİ ALMANYA

Doğa Savaşçıları Derneği Başkanı Zafer Murat Çetintaş 37 yılını çevreciliğe verdiğini belirterek, Yeşiller Partisi'nin kurulmasıyla birlikte Türkiye'deki çevreci hareketlerin farklı noktalara kaydığını ileri sürdü. Çetintaş şunları söyledi:

"Çevrecilik bir moda olarak algılanmakla birlikte finansal kaynak gibi de görünmeye başladı. Bugün siyanür konusunda kendilerini yırtarlarken dünyanın tek siyanür üreticisi Almanya'ya hiç sesleri çıkmamaktadır" Konuşmasında turizm alanlarında gizli oyuna da değinen Çetintaş, çevrecileri turizm çevre istismarına sessiz kaldıklarını öne sürdü. Çetintaş şunları söyledi:
"Turizm bölgelerinde 2003'ten sonra çok yoğun bir faaliyet başlatıldı. Bu bölgelerdeki pek çok otelin, orada doğaya daha büyük zarar verdiğini tespit ettik."

PKK'LI SOYSAL’IN ÜZERİNDEN ALMAN GİZLİ BELGESİ ÇIKTI

Türkiye'nin önünde PKK sorunu bulunduğuna işaret eden Zafer Güler, Alman vakıf ve istihbaratının bölücü örgüt ile olan ilişkisini değerlendirdi. PKK'nın elebaşılarından Cevat Soysal'ın 1999'da Moldovya'da yakalandığını ve Türkiye’ye getirildiğini hatırlatan Güler, bu kişinin üzerinde Alman Federal Biriminin gezi belgesinin çıktığını söyledi.

FİSCHER’E GÖSTERİLDİ

Güler, şöyle devam etti: "Aynı şekilde Moskova'ya yakın PKK kamplarında da çıkan militanların üzerinde de Alman Federal yasaları çerçevesinde tahsis edilmiş belgeler vardı. Bu belgeler 2001'de Alman Dışişleri Bakanı Fischer'e gösterilince Türkiye Almanya arasında çok ciddi bir gerginlik yaşandı. Almanya o olaydan sonra bile PKK'ya desteğini kesmedi. Bu istihbarat kayıtlarında da vardır."

KIZKULESi’Nİ YILLARCA DEPO OLARAK KULLANDILAR

Türkiye'deki çevre vakıflarının ‘ikiyüzlü’ davrandığını ileri süren Doğa Savaşçıları Derneği Başkanı Zafer Murat Çetintaş, İstanbul Boğazı’ndaki Kızkulesi’nin yıllarca siyanür deposu olarak kullanıldığını iddia etti. Çetintaş, “Hiç kimsenin haberi bile yoktu. Sonradan orası alınıp güzelleştirildi. Hemen çıkıp feryat ettiler müze olsun diye. Peki o zamana kadar akılları neredeydi" dedi.

Çetintaş, çevreciliğin yükselen değer olduğu için siyasi çevrelerle çevrecilik adı altında kamuoyu yapmaya çalıştığını kaydetti.

NECİP HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ BİR MESAJDI

Öğretim üyesi Necip Hablemitoğlu'nun Türkiye'deki çevre vakıflarının Alman istihbaratıyla olan ilişkileri hakkında çalışmaları olduğunu hatırlatan Zafer Güler, suikaste götüren sürecin en önemli sebebinin ‘altın tezi’ olduğunu ileri sürdü.

DAHA YÜZEYDEYDİ

Suikastle ‘mesaj’ verilmek istendiğini ifade eden Güler, Hablemitoğlu'nun Alman vakıflarıyla mücadelenin kurbanı olduğunu ileri sürdü. Güler şöyle devam etti:

"Hablemitoğlu Alman vakıflarını derinlemesine araştırmaya başlamıştı. İşin yüzeyindeydi. Daha derine inememişti ama Almanya'da ‘istenmeyen adam’dı. Almanya'ya girişi çıkışı yasaktı. Düşman olarak fişlenmiş bir insandı. Türkiye’de Hablemitoğlu'nun çalışmalarından sonra ciddi bir çalışma yapılmadı. Kimse elini sürmedi. Çünkü insanlara korku verildi. Cinayetle, 'Kamuoyunu bilgilendirir, yönlendirirseniz sizin de başınıza böyle bir sonuç gelir ve Türkiye Cumhuriyeti devleti bile sizin akıbetinizi öğrenemez' gibi bir mesaj verilmiş oldu. Hablemitoğlu da en az Dink kadar soruşturma hak ediyor."

VAKIF ŞEMSİYESİNDE

Güler konuşmasında, Hablemitoğlu cinayetinin Alman istihbarat ve vakıflarıyla olan bağlantısına dair önemli ipuçları verdi: "Alman İstihbarat Teşkilatının ve Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı'ndan destek alan bir takım vakıflar Türkiye'de faaliyet içindedir. Bunlar birçok vakıfın şemsiyesi altında 2003'e kadar faaliyet içerisine girmişlerdir. Konrad Adenauer Vakfı, gibi vakıf yöneticilerinin başındaki insanlar hep Alman İstihbaratından gelmedir. Türkiye'deki vakıflarla birlikte siyasi amaca hareket etmektedirler."

bugün



Bu haber 2,220 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    39,512 µs