şok detay! | " /> şok detay! | "/>

En Sıcak Konular

Krokilerle ilgili şok detay!

12 Ocak 2009 08:08 tsi
Krokilerle ilgili şok detay! 
Şahin'in evinde bulunan krokiyle ilgili incelemede ilginç detaylar çıktı.

Krokiler, Danıştay saldırısıyla aynı tarihte hazırlanmış  
 
Eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in özel şifrelenmiş bilgisayarındaki krokinin, Danıştay saldırısının yapıldığı 2006 yılında hazırlandığı belirlendi.  
 
Krokilerden biri, Ankara'yı bilmeyen biri için hazırlanmış. Ankara girişinden itibaren Saklıbahçe ve Atatürk Orman Çiftliği'ni (AOÇ) gösteriyor. Diğeri Saklıbahçe ve AOÇ'deki 'depo' olarak kodlanan noktayı gösteriyor. İbrahim Şahin'in evindeki bilgisayarda gizli krokilere ulaşmak için özel şifreler kırıldı. Bilgisayar içinde özel kodlarla şifrelenmiş klasör ortaya çıkarıldı. Krokiler, bu özel şifreli klasörlerden birinde bulundu. Ancak krokilerin de yine şifreli olduğu görüldü. Polis, bu düğümü çözmek için şifreler konusunda uzman görevlilerinden destek aldı. Şifrelerin çözümü ile polis Ankara Saklıbahçe ve Atatürk Orman Çiftliği'nde 'depo' olarak gösterilen kroki ile ilgili önemli bilgilere ulaştı. Bilgisayar uzmanları, krokilerin 2006 yılında hazırlandığını tespit etti. Bu tarih, avukat Alparslan Arslan'ın 17 Mayıs 2006'da Danıştay'a yaptığı saldırıya denk geliyor.

Avukat Alparslan Arslan'ın saldırıyı düzenlediği Glock marka tabancayı krokilerde ayrıntılı olarak çizilen bu depolardan temin etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Krokilerin ayrıca çok profesyonelce hazırlandığı görüldü. İbrahim Şahin'in hazırlama ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor. Pusulaya göre oluşturulan krokilerin bu konuda bir uzman tarafından çizildiği belirtilirken, polis şimdi bu uzmanın peşine düştü. Çizimlerde ilginç bir detay da bulunuyor. Edinilen bilgiye göre polisin elinde iki kroki bulunuyor. Çizimlerden ilki Ankara'yı hiç bilmeyen biri için hazırlanmış. 'Depo'ların bulunduğu Söğütözü'ndeki Saklıbahçe ve Atatürk Orman Çiftliği'nin yerini Ankara'ya girişten itibaren gösteriyor. Diğer kroki ise Saklıbahçe ve AOÇ'deki 'depo'ların gizlendiği noktaya işaret ediyor. Avukat Alparslan Arslan'ın Danıştay saldırısını İstanbul'dan gelerek yapması da düşündürücü bulunuyor.

Başkent polisi bugün AOÇ ve Saklıbahçe'de toprakta herhangi bir katman değişikliği olup olmadığını araştıracak. Bu amaçla Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği'nden destek alacak. Jeofizik Mühendisliği'nden bir uzman eşliğinde yerin üç metre altındaki toprak değişikliklerini tespit edebilen 'arazi tarama cihazı' her iki bölgede kullanılacak. Topraktaki katman değişikliklerinin belirlenmesiyle deponun olup olmadığı ya da kaldırılmış olma ihtimali tespit edilecek. 8 Ocak'ta Ankara Gölbaşı'nda yapılan arama kazılarında aralarında lav silahları ve el bombalarının da bulunduğu çok sayıda cephane ele geçirilmişti.
 
zaman

İlgili haberler;

Genelkurmay'dan ŞAHİN açıklaması

Çiçek'ten İbrahim Şahin'e anında yanıt!

Şahin'den YARSAV'a jet yanıt!

Krokilerle ilgili şok detay!

Şahin'in kafasındaki demir plaka ne işe yarıyor?

Şahin'den cephanelik açıklaması

Ergenekon’a Susurluk tuzağı iyibilgi özel

İşte kazıdan çıkan dehşet silahlar- Video

Şahin'den Tekin'e ilginç mesaj!

İbrahim Şahin'in sorgusu tamamlandı

Şahin'in baş döndüren hayatı



Bu haber 2,216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,465 µs