Hasdal'da, siviller Metris't | " /> Hasdal'da, siviller Metris't | "/>

En Sıcak Konular

Subaylar Hasdal'da, siviller Metris't

12 Ocak 2009 08:04 tsi
Subaylar Hasdal'da, siviller Metris't Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 33 kişiden, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 4'ü muvazzaf subay 15 kişi tutuklandı.

İbrahim Şahin Metris Cezaevi'ne, cuma günü tutuklanan muvazzaf subaylar Hasdal Askerî Cezaevi'ne gönderilmişti. 'Ergenekon terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda faaliyette bulunmak için örgüt kurup yönettiği' gerekçesiyle tutuklanan Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin'in, evinde ele geçirilen kroki ve suikast planlarıyla bir ilgisinin olmadığını iddia ettiği öğrenildi. Şahin'in, yerel seçimler öncesi ülkede kaos ortamı oluşturmak için aralarında Alevi dernek başkanlarının da bulunduğu 12 kişiye suikast planladığı ortaya çıkarılmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan İbrahim Şahin, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, emekli Albay Hüseyin Vural Vural'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi önceki gün gruplar halinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Murat Yönder ve Eran Şafak tarafından sorgulanan bu kişilerden nöbetçi mahkemeye sevk edilen eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile Oğuzhan Sarıoğlu, Fatma Cengiz, Hüdai Ünlüer, Yaşar Oğuz Şahin, Oğuz Bulut, Ersin Gönenci ve Mehmet Koral tutuklandı. Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Ancak savcının serbest bırakırken mahkemeden 'yurtdışına çıkış yasağı ve 15 günde bir karakola gidip imza atma' gibi uygulamaların yer aldığı adlî kontrol istemesi dikkat çekti. Geçen yılki operasyonlarda gözaltına alınan İlhan Selçuk ve Kemal Alemdaroğlu da yaşları ve sağlık sorunları sebebiyle savcılık tarafından mahkemeye sevk edilmemiş, sadece haklarında adlî kontrol talep edilmişti. Kılınç ile Çınar, mahkemece, herhangi bir adlî kontrol uygulamasına gerek görülmeyerek serbest bırakıldı.

Suçlama: Örgüt kurup yönetmek

Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin tutuklandıktan sonra Paşakapısı'nda bulunan devlet memurlarının kaldığı cezaevine gönderildi. Ancak terör suçundan tutuklanan Şahin'in adi suçlarla ilgili tutuklu ve mahkûmların tutulduğu Paşakapısı'nda kalmasının mümkün olmaması sebebiyle Metris'e nakledildi. Şahin'in, 'Ergenekon terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda faaliyette bulunmak için örgüt kurup yönettiği' gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi. İfadesinde, evinde ele geçirilen kroki ve suikast planlarıyla bir ilgisinin olmadığını belirttiği öğrenildi. Evindeki krokilerde bulunduğu iddia edilen lav silahları ile ilgili de "Böyle bir şey yapmam. Niye oraya gömeyim? Elmadağ'da daha ıssız yerler var, oraya gömerdim." dediği öne sürüldü.


Tutuklanan isimler:


Albay Cengiz Köylü

(Muvazzaf subay)

Albay Mustafa Koç

(Muvazzaf subay)

Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı (Muvazzaf subay)

Üsteğmen Muhammed Sarıkaya (Muvazzaf subay)

İbrahim Şahin

Fatma Cengiz

Yaşar Oğuz Şahin

Oğuzhan Sarıoğlu

Sabri Kepek

Hüdai Ünlüer

Oğuz Bulut

Mehmet Koral

Ersin Gönenci

Engin Aydın

Hasan Ataman Yıldırım


Sorgunun ardından serbest kalanlar:

Eski MGK Genel Sekreteri

Tuncer Kılınç

Emekli Kurmay Albay

İlyas Çınar

Emniyet amiri

Engin Erkılıçoğlu

Barış Dalan

İlhami Ümit Handan

Coşkun Umur

Özkan Bektaş

Bekir Çelik

Erdal Şahin

Kurmay Albay Cihandar

Hasan Hanoğlu

Binbaşı Erbay Çolakoğlu

Kemal Gürüz

Kemal Yavuz

Hüseyin Vural Vural

(tutuksuz yargılanacak)

Erdal Şenel

(tutuksuz yargılanacak)
 

zaman



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,435 µs