En Sıcak Konular

Filistin'deki krizin sorumlusu kim?

0 0 0000 00:00 tsi
Filistin'deki krizin sorumlusu kim? Başbakan Erdoğan Blair ile Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı ortak basın toplantısında Blair'in pek de hoşuna gitmeyecek şeyler söyledi. Başbakan Filistin'deki kirizin sorumlusu olarak bakın kimi gösterdi...

Başbakan Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Blair Ankara Esenboğa Havaalanı'nda ortak basın açıklaması yaptı. Başbakan Erdoğan bir soruya verdiği yanıtta Filistin'deki gerilimin nedeni olarak ABD ve AB'yi ima etti. Konuk Başbakan, Erdoğan'ın bu sözlerine yorum yapmadı.

Başbakan Erdoğan Filistin'deki gelişmelerin "seçim sonrası süreç iyi değerlendirilseydi" daha olumlu bir yönde seyredeceğini söyledi. Hamas hükümetine ambargo koyulması gibi yanlışların ülkeyi bu hale getirdiğini belirten Erdoğan, "ekonomik yaptırım süratle kaldırılmalı" dedi. ABD ve AB, Hamas'ın seçimlere katılmasını desteklemiş ancak seçimleri kazandığında Filistin'e yapılan yardımlar askıya alınmıştı. Hamas'tan İsrail'i tanıması bekleniyordu.

Açılım sinyali

Blair, konuşmasında KKTC'ye yönelik açılım sinyali verdi ve "KKTC'ye doğrudan uçuşları desteklememiz söz konusu olabilir. Ben direk uçuşların İngiltere'den yapılmasını isterim. Ama burada önemli olan hukuki olarak bunu yapıp yapamayacağımız. Havacılık kuralları açısından sorun yoksa bunu yapmayı isterim" dedi.
 
Blair, İngiltere olarak KKTC'ye yapabilecekleri böyle bir açılımın 'iyi bir mesaj' olacağını da vurguladı. İngiltere Başbakanı Türkiye’nin 'liman' önerisinin AB zirvesinde pozitif bir etki yarattığını sezinlediğinin de altını çizdi.
 
Tony Blair, "Son birkaç ayda hepimizin bildiği gibi, birtakım zorluklar söz konusu oldu. Ama şimdi ileriye doğru gidebileceğimiz bir yol olduğunu düşüyorum" diye konuştu.

iyibilgi.com



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs