En Sıcak Konular

İsrail Yahudileri de çileden çıkardı

11 Ocak 2009 21:43 tsi
İsrail Yahudileri de çileden çıkardı İsrail'in vahşeti vicdanı olan herkesi vuruyor. Yahudiler de bugün sokağa döküldü. Ellerinde de 'Hepimiz Filistinliyiz' pankartı vardı.

İsrail'in dehşeti yahudileri bile çıldırttı. Yahudiler İngiltere'nin başkenti Londra'nın en büyük meydanlarından biri olan Trafalgar'da "Hepimiz Yahudiyiz' diye pankart açtı. Ancak karşılarında İsrail'i destekleyen Yahudiler vardı. Olay çıktı.

Polisin olağanüstü güvenlik önlemleri arasında Trafalgar meydanına alınan İsrail yanlısı ve Hamas karşıtı Yahudi gruplar, ellerinde İsrail ve İngiliz bayrakları ve tek tip "Hamas terörüne son" pankartı taşıdı.

YAHUDİLERDEN ANLAMLI PANKART

Bu sırada Trafalgar meydanını çevreleyen caddelerden birinde toplanan, İsrail karşıtı Yahudi gruplar ise "Gazze'de katliamı durdurun", "Hepimiz Filistinliyiz", "Museviler siyonist devleti reddediyor ve onun işlediği savaş suçlarını lanetliyor", "Gerçek bir rabbi, daima siyonizm ve İsrail devletine karşıdır" yazılı pankartlar açtı.

İSRAİL: BEBEK KATİLİ

Mitingin başından itibaren İsrail yanlısı konuşmacıların seslerini hoparlörler aracılığıyla attıkları sloganlarla bastıran İsrail karşıtları, İsrail devletinin "bebek katili" olduğunu ve "utanması gerektiğini" ifade etti. İsrail yanlısı göstericiler arasından gençler de İsrail karşıtlarının bulunduğu bölümün önünde toplanıp, polis barikatının üzerinden karşı sloganlar attı.

Polisin zaman zaman her iki taraftaki göstericileri sakinleştirmekte güçlük çektiği miting ve protesto gösterisi sırasında bazı Arap göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

RABBİLER DE VARDI

Polisin bazı göstericileri gözaltına alma çabaları da İsrail karşıtı kalabalığın hep birlikte direnmesiyle sonuçsuz kaldı. Olaylar sonucunda polis sadece iki göstericiyi meydandan çıkartabildi.

İsrail karşıtı göstericiler arasında yer alan rabbiler de İsrail'i kınayan, siyonizmi lanetleyen pankartlarıyla dikkati çekti.

Bu rabbiler adına gösteri sonunda yapılan açıklamada, sorunun ve çatışmanın temelinde İsrail'in Filistin topraklarını haksız olarak işgal etmesi ve hukuksal bir temele dayanmayan bir devlet kurmasının yattığı ifade edildi.

GERÇEK MUSEVİLER BARIŞÇILDIR

Açıklamada, gerçek Musevilerin inançları gereği barışçı oldukları ve Filistin halkıyla barış içinde yaşamayı istedikleri de vurgulandı.

Mitingin sona ermesinin ardından polis İsrail yanlısı göstericileri kontrollü olarak meydandan çıkarttı. Bu sırada İsrail karşıtları ise protesto gösterisi yaptıkları barikatların içinde tutuldu.



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,660 µs