En Sıcak Konular

Gazze'den gelen ailenin iddiası korkunç...

11 Ocak 2009 20:17 tsi
Gazze`den Türkiye`ye gelen ailenin anlattıkları, facianın boyutlarının basına yansıyandan daha ağır olduğunu ortaya koydu.

Gazze`deki katliamdan kaçarak Türkiye`ye sığınan Najjar ailesi, saldırılarda yaşanan trajedinin boyutları konusunda bildiklerimizi yeniden düşünmemize yol açacak iddialarda bulundu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesinde okuduğu sırada, aynı fakültede öğrenim gören Nasır Najjar ile 11 yıl önce evlenerek Filistin'e giden Burcu Najjar, hiç susmayan silahlardan en fazla çocukların etkilendiğini söylüyor.

Najjar, ''Gıda yardımlarının yanı sıra çocukların rehabilite edilmesi için çalışma yapılması lazım. Çocuklar bu depresyonu ömür boyu çekecekler'' diye konuştu.

Gazze'nin bir devlet, bir ülke olmadığını ve ordusunun bulunmadığını ifade eden Najjar, İsrail'in sivil insanlara karşı bomba ve silah kullanılmasının çok üzücü olduğunu söyledi.

Gazze'de şu anda elektrik ve su bulunmadığını, sürekli bomba sesleri duyulduğunu anlatan Burcu Najjar, ''Saldırıların ardından insanlar güvenli olmayan evlerini boşaltıp, güvenli olan bölgelerde oturan yakınlarının evlerine gidiyor. Bir evde ortalama 40 kişi bulunuyor. Gözümüzün önünde insanlar ölüyor, hepimiz çok korkuyoruz. Mezarlıklar doldu, insanlar cenazelerini toplu halde defnediyor'' dedi.

NASIR NAJJAR: ''ÖLÜ SAYISI 3 BİNİN ÜZERİNDE''

Filistin Türk Dostluk Derneği Başkanı olan avukat Nasır Najjar ise Gazze'deki birçok sağlık ve eğitim kurumunun bombalandığını, yaralıların tedavilerinin çok zor şartlar altında yapıldığını bildirdi.

Dünya ülkelerinin hiçbir şey yapmaması nedeniyle Gazze halkının kaderine boyun eğmek zorunda kaldığını ifade eden Najjar, şöyle konuştu:

''Yol kenarındaki tüm evler boşaltıldı. Çünkü İsrail askerlerinin açık hedefi durumunda. Gazze'deki ölü sayısı resmi rakamlardaki gibi 800 civarında değil, 3 binin üzerinde. Bombalı saldırıların ardından parçalanan bazı cesetler torbalara konularak yakınları tarafından hemen defnediliyor. Bu ölüler, resmi rakamlara eklenmiyor. Bazı cesetlerin parçaları metrelerce uzakta bulunuyor.''

Najjar çiftinin çocuklarından Süreyya (9) ve Zeynep de (6) yaşadıkları şoku henüz üzerlerinden atamamış.

Konuşmakta güçlük çeken çocuklardan Zeynep Najjar, okulunun bombalandığını ve öğretmeninin öldüğünü söyledi. Süreyya ise yaşadıkları kentte birçok yerin bombalandığını anlattı.

Burcu Najjar (31), eşi Nasır Najjar (40), çocukları Süreyya (9), Zeynep (6), Hüda (2) ve 3 aylık Deniz, Gazze katliamından kaçarak, İzmir'in Hatay semtinde oturan ailesinin yanına gelmişti.

dunyabulteni

 



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,253 µs