En Sıcak Konular

'Paniğiniz neden?'

11 Ocak 2009 16:38 tsi
'Paniğiniz neden?' Başbakan Erdoğan, partisinin 29 Mart yerel seçimlerine katılacağı adaylarını açıkladığı toplantıda ilk kez Ergenekon operasyonlarıyla ilgili konuştu. Erdoğan'ın Ergenekon'la ilgili mesajları sertti...

Başbakan Erdoğan, partisinin 29 Mart yerel seçimlerine katılacağı bazı il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacağı toplantıda konuştu. Erdoğan, ilk kez Ergenekon operasyonları ile ilgili konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:
"Ülkenin heba olmuş kaynakların yönünü millete çevirdik. Sorunları çözmenin mücadelesini verdik. Demokrasiye yoğunlaşıp güvenlikten taviz vermedik. Ülkenin her alanda büyüyüp gelişmesini sağladık. Çetelere mafyaya hukuk dışı örgütlenmelere asla taviz vermedik asla göz yummadık. Ülkemizi ve şehirlerimizi mafyaya teslim etmedik.

Siyasetini o eski dönemin parametresi üzerine kuranlar büyük telaş içindeler. Düzenleri bozulanlar rahatsız. Hukuk işledikçe, hakimler ve savcılar yasaları uygulayınca bazıları rahatsız oluyorlar. Türkiye'de hukuk ve demokrasi var. Yerleşmiş kurallar. Fikri ve vicdanı hür hakim ve savcılar var. Kimse kendini yasaların üzerinde görmemeli. Kimse kendini ayrıcalıklı hukuk alanında seçkin görmemeli. Türkiye değişiyor. Türkiye ayaklarına vurulmuş prangalarından kurtuluyor. Birileri de çıkıyor korku imparatorluğundan bahsediyor. Topraktan neler çıkıyor. kinlerin korku imparatorluğu planları yaptığı ortada. Bunların avukatlığını yapanlar da tutup barışı konuşacaklar. Biz ülkemizi tertemiz göremek istiyoruz.

Biz milletimizin gece rahat gündüz rahat uyusun istiyoruz. Yargıya müdahale edenler bunlardan şiddetle kaçımnmaldırır. Yasamada varsa o şiidetle kaçınmalıdır. Yargıda varsa da şiddetle kaçınmalıdır. Mesuliyet mevkiinde olanlar sözlerinin nereye varacağını iyi düşünmeli. Herkes yargıya güvenmeli.

Anamuhalefetin ve bazı medyanın panik halinden şaşkınlıkla karşılıyoruz. Demokrasinin ülkeye egemen olmasından korkuyorsunuz bu korkunuz, bu paniğiniz, bu öfkeniz, bu pervasızlığınız neden?
Kişinin işlediği suç kurumları bağlamaz. Herkes kendi suçunu çeker. Aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Biz tüm gelişmlere bu yaklaşımla bakıyoruz. Hakimler görevlerinde bağımsızdır. Anayasaya ve vicdani kanaatlarine göre hüküm verirler. Hiç kimse hakimlere müahale edemez. Tavsiye ve beyanda bulunamaz. Bırakın hukuk işlesin."



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs