Gazze... Gazze... -Video | " /> Gazze... Gazze... -Video | "/>

En Sıcak Konular

Gazze... Gazze... -Video

11 Ocak 2009 16:11 tsi
Gazze... Gazze... -Video
İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik katliamı devam ediyor. İniltilerin yükseldiği hastane İsrail'in iddialarının aksine Gazze'de düzenlenen planlı vahşetin kanıtı...

Yapılan saldırılarda hastanelerde oluşan manzara insanlık dramının hangi boyutlarda olduğunu gözler önüne sererken, yaralılarla dolan hastanede yatacak yatak sıkıntısı çekilyor.

İniltilerin yükseldiği hastane İsrail'in iddialarının aksine Gazze'de düzenlenen planlı vahşetin tanıklar olacak nitelikte. İsrail, Gazze Şeridi’ni karadan, havadan ve denizden bombalamayı sürdürüyor. Sivil can kaybı sayısı her geçen gün artıyor. Bir günde en az 20 Filistinli çocuğun yaşamını yitirdiği olaylarda ölen çocuklardan 7’sinin aynı aileden olduğu öğrenildi.

Büyük bir panik havasıın hakim olduğu kentte evleri İsrail bombardımanında vurulan aileler gözyaşları içinde güvenli yerler aramak için yollara düştü. Aralarında çocukların da bulunduğu aile üyeleri kalabilecek yer sıkıntısı ile sokaklarda çaresizce dolaşıyor. Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne görev almak için gelen Dr. Gilbert, “İsrail sadece Hamas’ı vurduğunu söylüyor, sizce doğrumu?” sorusuna, “Bu tamamen aptalca bir açıklamadır. Yüzlerce insanın içinden sadece 2 tane direnişçi gördüm. Yaralıların bir çoğu kadın ve çocuk siviller. 2500 yaralının yüzde 45’i kadınlar, çocuklar ve sivil erkekler. Bu yüzden yaralıların bir çoğu sivil. Ölenlerin yüzde 25'i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Hastane kayıtlarımızda 801 ölü veya yaralı çocuk sayısı var. Bu numaralar İsrail’in sadece Hamas’ı vurduğunu yalanlıyor” şeklinde konuştu.

-MADRİD'DE İSRAİL'İ PROTESTO GÖSTERİSİ

İspanya'nın başkenti Madrid'in merkezinde toplanan binlerce kişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları kınadı.

İktidardaki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), muhalefetteki komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partisi, işçi sendikaları ve barış derneklerinin organize ettiği "Gazze'deki Soykırımı Durduralım" gösterisine, binlerce İspanyol ve Madrid'de yaşayan Araplar katıldı.

Kentin merkezinde yapılan yürüyüş sırasında göstericiler, "Bu bir savaş değil, soykırım", "Hepimiz Filistinliyiz", "Katiller" sloganları atarken, bir grup Filistinli gösterici İsrail bayrağını yaktı.

Gösteri sonunda okunan bildiride ise İsrail'in Gazze'deki "insanlık dışı askeri saldırıları" kınanıp, saldırıların sona erdirilmesi ve ateşkes ilan edilmesi istendi.

Bu arada İsrail'in Gazze'ye saldırıları dün Barcelona, Pamplona, Valencia, Malaga, Las Palmas gibi diğer İspanyol şehirlerinde düzenlenen gösterilerde kınandı.

İspanya'ya bağlı olup Fas topraklarında bulunan Ceuta kentinde ise Müslüman komitesinin 16 ocakta gösteri düzenleme talebinin yerel hükümet tarafından kabul edilmediği açıklandı.

iha-aa



Bu haber 6,856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,509 µs