En Sıcak Konular

Fener Tokat'ı geçti

11 Ocak 2009 16:03 tsi
Konuk ekip 9. dakikada Kazım ile bulduğu golle mücadeleden 1-0 galip ayrıldı ve grup lideri olarak çeyrek finale kalmayı garantiledi. Tokatspor ise kupaya veda etti.

Yoğun kar yağışı altında oynanan maça iki takım da birbirlerine ciddi bir üstünlük kuramadan başladı ancak ilk dakikalarda oyun daha ziyade Tokatspor yarı alanında oynandı. Kaliteli ayaklarıyla, olumsuz hava şartlarına rağmen top hakimiyetini elinde bulunduran Fenerbahçe 9. dakikada Kazım'ın ayağından aradığı golü buldu. Deivid'in pasıyla ceza sahasına giren Kazım, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden düzgün bir vuruşla topu Tokatspor filelerine bıraktı.

İLK YARI

9. dakikada sağ kanatta topla bulaşan Kazım, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

11. dakikada Taner'in sağ kanattan ortasında, ceza alanı içerisindeki Mustafa'nın şık vuruşunda top direğin yanından az farkla auta çıktı.

14. dakikada saha çizgilerinin üzerinin karla kaplanması üzerine, Dereli çizgilerin belirgin hale getirilmesi için görevlileri sahaya çağırdı. Yaklaşık 3 dakika duran oyun, çizgilerin belirgin hale getirilmesinin ardından kaldığı yerden devam etti. Maçın 24. ve 32. dakikalarında da saha çizgilerinin görevlilerce belirgin hale getirilmesi için oyun kısa süreli durduruldu.

37. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topa hareketlenen Güiza, yerden seken meşin yuvarlağı, ceza alanı dışına doğru açılan kaleci Mehmet'in üzerinden aşırtma bir vuruşla filelere göndermek istedi. Güiza'nın vuruşunda top, direğin üstünden az farkla auta çıktı.

43. dakikada sağ kanattan Kazım'ın ortasında ceza alanında topla buluşan Uğur'un vuruşunda, meşin yuvarlak savunmadan döndü.

44. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topa hareketlenen Bülent'ten önce kayarak meşin yuvarlağa hamle yapan kaleci Volkan Babacan, pozisyonu önledi.

Maçın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

54. dakikada Güiza'nın pasıyla ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluşan Uğur'un rakibinden sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta, kaleci Mehmet topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. Dönen topu takip eden Kazım'ın aşırtma vuruşunda, top direğin üstünden az farkla auta çıktı.

67. dakikada Şamil'in kullandığı serbest atışta, kaleci Volkan topu kontrol etti.

68. dakikada ceza alanına yapılan ortaya iyi yükselen Burak'ın kafa vuruşunda top filelere gitti. Hakem Selçuk Dereli, Burak'ın topa yükselirken kaleci Mehmet'e faul yaptığı gerekçesiyle gol kararı vermedi.

70. dakikada Taner'in pasıyla ceza alanı içerisinde kaleci Volkan ile karşı karşıya Bülent'in vuruşunda, topu Volkan ayaklarıyla kornere çeldi.

84. dakikada Deivid'in ceza alanı çizgisine doğru yerden gönderdiği topa hareketlenen Burak'ın kayarak yerden vuruşunda, top az farkla auta çıktı.

Maç, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe bu sonuçla puanını 9'a çıkararak gruptan çıkmayı garantiledi.

Bu arada, maçın bitiş düdüğünün ardından bazı taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculardan forma istedi. Bazı taraftarların futbolculardan forma kapmayı başardığı görüldü. Öte yandan, Fenerbahçe'de maça kaptan olarak çıkan Uğur, oyundan alınması üzerine kaptanlık bandını Emre'ye verdi. Bir süre sonra da Emre oyundan çıkınca, kaptanlık bandını maçın son anlarında Deniz Barış taşıdı.

MAÇTAN NOTLAR

(D) grubunda yaptığı 2 maçta 6 puanla, aynı puana sahip Bursaspor'un önünde averajla lider durumda bulunan Fenerbahçe, yaptığı 2 maçta 1 puan toplayan Tokatspor karşısına kaptan Alex, Roberto Carlos, Selçuk, kaleci Volkan Demirel, Semih, Tümer, Can, İlhan, Gürhan ile yeni transferler Gökhan Emreciksin ve Abdulkadir Kayalı'dan yoksun bir kadroyla çıktı.

Bu 11 oyuncusunu Tokat'a getirmeyen Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones, maç kadrosuna aldığı genç kaleci Fehmi Mert ile Burak, Önder, Maldonado, Ali Bilgin, Deniz ve Yasin'i yedek kulübesinde bekletti.

Kaptan Alex ve ikinci kaptan Semih'in yokluğunda kaptanlık pazubandını Uğur Boral taktı.

TOKAT'TA İLK KEZ BÜYÜK MAÇ OYNANDI

Evsahibi Tokatspor ise maça tam kadro çıktı. Yıllarca üçüncü ve ikinci ligde mücadele eden, bu sezon da TFF 2. Lig'de play-off grubuna kalmayı başaran Tokatspor, 40 yıllık tarihinin en önemli maçına çıktı. Tokatspor, tarihinde ilk kez ''3 Büyük'' takımdan biriyle karşılaştı. Tokatlı futbolseverler de Tokat'ta ilk kez bir büyük takımı izleme fırsatı buldu.

FUTBOLSEVERLER MAÇA İLGİ GÖSTERDİ

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışına rağmen, futbolseverler maça ilgi gösterdi. Tokatlı futbolseverlerin yanı sıra çevre illerden de taraftarlar maçı izlemek üzere kente geldi. Toplam 7 bin seyirci kapasiteli Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu, kale arkasındaki boşluklar dışında doldu. Kapalı tribünün sol yanındaki bölümde yerini alan yaklaşık 700 Fenerbahçeli taraftar da takımını Tokat deplasmanında yalnız bırakmadı.

Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesinde futbolcuları tribünlere çağırarak onlara sevgi gösterisinde bulundu. Futbolcular ise taraftarlara Fenerbahçe'nin renklerini taşıyan çeşitli hediyeler verdi. Bu arada, maç öncesinde de Fenerbahçeli futbolcuların kartpostalları ile sarı-lacivertli ekibin çeşitli ürünleri de taraftarlara dağıtıldı.

KARLI ZEMİN TEMİZLENDİ

Gaziosmanpaşa Stadyumu'nun karlı zemini, sabah saatlerinde ve maç başlamadan önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlilerince temizlendi. Maçın ilk düdüğünün çaldığı anlar da kar yağışı etkisini artırmaya başladı. Yağışın etkisini artırmasıyla zeminin yavaş yavaş karla kaplanmaya başladığı görüldü. Hakem Selçuk Dereli, kar nedeniyle fark edilmeyen çizgilerin belirgin hale getirilmesi için maçı ilk yarıda 3 kez durdurdu.

Maç öncesinde taraftarlar, attıkları sloganlarla İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto etti. Maçı, İl protokolü ve Tokat'ın bazı milletvekilleri ile Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Tokatspor başkanı Sami Ülkü, Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz ve her 3 kulübün yöneticileri protokol tribününde izledi. Taraftarlar, Yıldırım ve diğer başkanlara sevgi gösterisinde bulundu. Öte yandan maça, ulusal ve yerel basın kuruluşlarından toplam 110 basın mensubunun akredite olduğu bildirildi.



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs