En Sıcak Konular

Ergenekon'da günün özeti

11 Ocak 2009 15:49 tsi
Ergenekon'da günün özeti Ergenekon'da "şok" dalganın yankıları sürüyor. Şu ana kadar kaç kişinin ifadesi alındı, kimler tutuklandı, kimler serbest bırakıldı... Ergenekon'da son dakika gelişmelerini toparladık...

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz Savcılık tarafından serbest bırakıldı. Eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli Orgeneral Kemal Yavuz ve Prof. Dr. Yalçın Küçük, ifade veriyor.

Ergenekon soruşturmasında Eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin dahil 9 kişi tutuklandı. Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ı sorgulayan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Kılınç’ın adli kontrolle serbest bırakılmasını istedi. Mahkeme, Tuncer Kılınç’a yönelik herhangi bir adli kontrol uygulamasına gerek görmeyerek eski MGK Genel Sekreteri Kılınç’ı serbest bıraktı. Bu sabah Adliye sevkedilen zanlılardan eksi YÖK Başkanı Kemal Gürüz de mahkemeye çıkarılmadan savcılık tarafından serbest bırakıldı. 

Savcı Öz, emekli Albay İlyas Çınar için de adli konrol uygulaması istemişti ancak mahkeme Çınar için de adli kontrole gerek görmedi ve emekli Albay Çınar serbest kalmasına karar verdi.

Emekli Orgeneral Kılınç ile emekli Kurmay Albay Çınar, hakim ve savcıların kullandığı kapıdan çıktı. Çıkış sırasında, görüntü almaya çalışan gazeteciler ile polisler arasında arbede yaşandı. Kılınç ile Çınar, ayrı ayrı otomobillere binerek adliyeden ayrıldı.

5 SERBEST BIRAKMA KARARI DAHA
Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, aralarında eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin’in de bulunduğu 12 kişiyi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İbrahim Şahin’in yanı sıra Oğuzhan Sarıoğlu, Yaşar Oğuz Şahin, Fatma Cengiz, Fahri Kepek, Hüdayi Ünlüer, Ersin Gönenci, Oğuz Bulut ve Mehmet Koral’ın tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, aralarında Bedrettin Dalan’ın oğlu Barış Dalan, Coşkun Umur, İlhami Ümit Handan, Özkan Bektaş ve Engin Erkılınçoğlu’nun tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasına hükmetti.

Barış Dalan’ın adliye önünde bekleyen yakınları, serbest kaldığı haberi gelince sevinç gösterisinde bulundu. Yakınları, Barış Dalan’ın çıkmasının ardından hep birlikte adliyeden ayrıldı.

İBRAHİM ŞAHİN’E 120 SAYFALIK SORGU
Mahkemenin tutuklama kararından sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinden çıkarılarak, sivil otomobillerle Üsküdar Paşakapısı Cezaevi’ne götürülen Şahin ile diğer 3 kişinin, haklarındaki suçlamanın teröre ilişkin olması nedeniyle buradan Metris Cezaevi’ne gönderildiği belirtildi.
Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, İbrahim Şahin’e 120 sayfalık telefon dinleme tutanaklarını sordu ve sorgu 2 saat sürdü.

GÜRÜZ SERBEST
Aralarında Prof. Kemal Gürüz ve Prof. Yalçın Küçük’ün de bulunduğu 5 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki polis sorgusu tamamlandıktan sonra Adliye’ye sevkedildi. Eski YÖK Başkanı Gürüz saat 15.00 sıralarında savcılık tarafından serbest bırakıldı. Gürüz bir taksiyle binerek Adliye binasından ayrıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 subaydan 4’ü çıkarıldıkları tutuklanmıştı.

Tutuklu sanıklardan Ergun Poyraz ile gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın avukatlığını üstlenen Mustafa Hüseyin Buzoğlu ile aynı zamanda avukat olan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Buzoğlu ve Göktaş, daha önce emekli Orgeneral Kemal Yavuz, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün getirilişlerinde olduğu gibi, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden adliye binasına alındı.

Bu arada, Buzoğlu ve Göktaş’ın adliyeye sevk edilmesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde “Ergenekon” soruşturması kapsamındaki son operasyondan dolayı gözaltında şüpheli kalmadığı belirtildi.

ntv-Ajanslar



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,127 µs