En Sıcak Konular

'Ergenekon avukatları' atakta: Ergenekon AKP'yi vuracak

11 Ocak 2009 15:46 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, "Bu Ergenekon olayı da dönecektir, onu kendi siyasal amacına uygun olarak kullanan AKP iktidarını vuracaktır" dedi.

Ateş, Antalya Atatürk Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında, yasaklar, yolsuzluklar ve yoksullukla mücadele edeceği iddiasıyla iktidara gelen AK Parti'nin uygulamalarıyla yasakçı bir politika izlediğini savundu.

Eski gazeteci olduğunu hatırlatan Ateş, "Bunların döneminde gelen yasaklar ve hukuk anlayışı, 12 Eylül yasaklarını ve hukuk anlayışını aratır noktaya gelmiştir" ifadesiyle Ergenekon soruşturmasına değindi ve şöyle dedi:

"Eğer bunlar çetelerden hesap soracaklarsa CHP'den tam destek. Eğer sormazlarsa namerttirler. Eğer bunlar Abdi İpekçilerin, Uğur Mumcuların, Muammer Aksoyların, Bahriye Üçokların, Turan Dursunların, Doğan Özlerin ve ismini saymadığım faili meçhul cinayetlere kurban gitmiş aydınların, bilim adamlarının hesabını soracaklarsa, CHP'den tam destek. Bunu biz her dönem söyledik, hep dile getirdik"

Ateş, iktidarın amacının çetelerden hesap sormak olmadığını iddia ederek, "Bataklığa sürüklenmiş iktidarlarını sürdürebilmek için faşist yöntemleri kullanıyorlar. Kendi başarısızlıklarını örtbas etmek için Ergenekon'u örtü olarak kullanıyorlar" diye konuştu.

Ateş, "kinin, öç alma duygusuyla birleşmesi halinde kişinin kendisini vurduğu" örneğiyle şöyle devam etti:

"Bu Ergenekon olayı da dönecektir, onu kendi siyasal amacına uygun olarak kullanan AKP iktidarını vuracaktır. Ortada suç olur, o suçu işleyen kişi belli olur ona göre de dava açılır. İbrahim Şahin'i siz niye bu bilim adamlarıyla, çok değerli generallerle aynı gün gözaltına alıyorsunuz? Aynı tartışmanın, aynı örgütün içine sokuyorsunuz? Bu, tamamen kendi siyasal amacına uygun olarak açılmış ve sürdürülmekte olan bir davadır. Eğer gerçekten çetelerin üzerine gideceklerse, çetecilerle aydınları, hukuk adamlarını ayırmak durumundadırlar. Bunlar önce kendi iktidarlarına sesli olarak muhalefet eden herkesi sindirmek için gözaltına alıyorlar, sonra da uygun bir suç bulmaya ve yapıştırmaya çalışıyorlar. Bu nedenle, bu bir fiyaskodur."



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,183 µs