En Sıcak Konular

Erdoğan'ın telefonlarını kilitleyen gelişme ne?

11 Ocak 2009 15:06 tsi
Başbakan Erdoğan, partisinin 29 Mart yerel seçimlerine katılacağı 5'i büyükşehir 7'i ildeki başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan dün gece telefonunu kilitleyen bir gelişmeyi de anlattı:

Başbakan Erdoğan, partisinin 29 Mart yerel seçimlerine katılacağı bazı il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklıyor.

"Aday olamayan arkadaşlarımız küsmemeli. çalışmalarına devam etmeli. Biz samimi davrandık. Hiç bir zaman istişareden ayrılmadık. Hep danıştık. Siyaset uzun soluklu bir iştir. bugün aday olamayan arkadaşlar yarın başka alanlarında değerlendirilecektir. illa belediye başkanı olunacak diye bir şey yok. Siyasette çalışılacak tek bir alan yok.

Dün gece saat 02.00'ye kadar çalışmalarımız sürdü. Telefonumuz da açık. Bazı arkadaşlarımız aday olamadıklarını öğrenmişler. İşte ben bekliyordum da niye olamadım falan diye arayanlar oldu. Başladılar peş peşe aramaya. Başladık biz de tek tek cevap vermeye. Telefonumuzu da başkasına devretmeyi pek sevmeyiz. Sayın başkanlar hanım rahatsız oluyor diye telefonunuzu kapatmayın.

Şimdi belirlediğimiz başkan adaylarını açıklıyorum."

Başkan adayları

Büyükşehirler:

Samsun B. B. adayı: Yusuf Ziya Yılmaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayının Yusuf Ziya Yılmaz olduğunu açıkladı.

Bir deniz kenti olan Samsun'da Samsunluyu denizle tanıştırdık. Şehir içinde denize girilebilecek hale getirdik. Samsun'u Samsun yaptık. Sahil boyunu tümden yeniden yaptık. Kurtuluş hareketinin başladığı kentte limanı tamamen yeniledik. Karadeniz sahilyolunu bitirdik. Ankara-Samsun arasındaki çevreyolunu tamaladık. Şunbat ayında açıyoruz. Üniversiteye kadar ulaşacak raylı sistem hattına başlıyor. Atık temizleme santralleri kuruluyor. Samsun sahilleri mavi bayraklarla donatılacak. Samsun'a 2000 toplu konut inşa edildi. Samsun Büyükşehir Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyor, yeni dönemde de yola devam diyorum.

Sakarya B. B. adayı: Zeki Toçoğlu

 Sakarya'yı Türkiye'nin en büyük 6'ıncı ihracatını gerçekleştiren il haline getirdik. 9 trilyona malolan katı atık depolama tesisi yapıldı. 15 trilyona malolan iki adet atık su arıtma tesisi kurduk. Park alanlarını 7 kat artırdık. Kent parkı yaptık. Sapanca gölü 4.5 trilyona koruma altına alındı. 40 milyon dolarlık doğalgaz yatırımını gerçekleştirdik. Toplan hat uzunluğunu 1500 kilometreye çıkartdık. İlçelerde bile doğalgaz götürdük. 50 bin koli erzak dağıtıldı.

16 kavşak düzenlemesi 15 km yürüyüş yolu yapıldı. 5000 Km. kanalizasyon yapıldı. Şehir içi duble yol uzunluğu 55 Km. ulaştırdık. Şimdi Sakarya yepyeni modern bir Sakarya oldu. Yeni bir Sakarya kuruldu. Aziz Duran'a hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Belediyecilik hizmet yarışı. Aziz kardeşimin bir kardeşi Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile yola devam diyoruz.

Bursa B. B. adayı: Recep Altepe

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Recep Altepe olduğunu açıkladı.

Yıllardır terkedilen Bursa.. Geştiğimiz 5 yıl içinde metroya kavuşturduk Bursa'yi. 4 kavşak vardı. 11'e çıkardık bu sayıyı. Modern hızlı feribotla İstanbul-bursa arasını 75 dakikaya indirdik. Modern kent halini yaptık.

Bursa'ya namzet Merinos projesi devam ediyor. Ben bugüne kadar hizmetlerinden ötürü Hikmet Şahin Beyefendiye teşekkür ediyorum. Bursa'yı yüzümüzün akı haline getirdiler. çalışmak sadece yeterli değil. Bu yüzden temayül yoklamaları sonucunda Bursa için yeni aday belirlemek durumunda kaldık. Yeni adayımız Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe... Osmangazi'nin çehresini değiştiren Altepe kardeşimiz Bursa'nın da çehresini değiştirecektir.

Bursa şehir satadını şehrin dışına çıkaracağız. UEFA şartlarına uygun yeni bir stad yapacağız. O stadın alanını da orkasındaki ormana dahil edeceğiz.

İzmir B. B. adayı: Taha Aksoy

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının İzmir Milletvekilli Taha Aksoy olduğunu açıkladı.

İzmir inşallah bu dönem Ak belediyecilik ile tanışacak. Ege'nin incisi güzel İzmir'i yeniden inşa etmek istiyoruz. Ankara bizi susuz bıraktı bahanesi var. Bu çok ayıp. CHP susuzluktur. Bu işi yapmış olmasak yutacağız. CHP kirliliktir. Hep bunları yaşadık.  Belediye başkanlığım dönemimde farklı yönetimle çalıştım ben de... Ama bunu bahane etmedim. Ta Istıranca'dan su getirdim ben. Şimdi susuzluk var mı İstanbul'da...

Onun için işte Ak belediyecilik budur diyeceği bir aday gösteriyoruz İzmir'e.. İzmir için bir fedekarlık gerekiyor dedik. Milletvekilimiz Taha Aksoy'u İzmir Büyükşehir Belediye Başakanı olarak açıklıyoruz. Bir milletvekilimizden fedakarlık etmek durumunda kaldık. İzmir için buna değer dedik ve aday olarak Taha kardeşimizi gösterdik.

Eskişehir B. B. adayı: Hasan Gönen

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Prof. Dr. Hasan Gönen olduğunu açıkladı.

Ak belediyecilikle tanışacak bir diğer şehrimiz Eskişehir. Eskişehir öyle abartıldığı gibi çok şey yapılmış bir şehir olduğunu düşünmüyorum. Büyük bedellerle şehrin ortasından geçecek olan hızlı treni yerin altına indirdik. Öyle bir isim çıkaralım ki dedik, Eskişehir'in kentsel dönüşümünü sağlayacak bir belediye başkan adayımız olsun dedik. Osmangazi Belediyesi'ndeki görevinden istifa eden Hasan Gönen Beyi adayımız olarak gösterdik.

Kırklareli Belediye Başkanı adayı: Cengiz Bağdan

Edirne Belediye Başkanı adayı: Mustafa Hatipler

Kendisi geçen dönem belediye başkan adayımızdı. Seçimi çok az bir farkla kaybetmişti.

Yerel Yönetimlerden Sorumnlu Genel Başkanvekili Hüseyin Tanrıverdi de, bazı büyükşehirlerin ilçelerinin adaylarını açıklıyor.

haber7



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,214 µs