En Sıcak Konular

'Gazze'de amaçlarımıza yaklaşıyoruz'

11 Ocak 2009 14:39 tsi
'Gazze'de amaçlarımıza yaklaşıyoruz'   
 
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı yürüttüğü harekatı daha ileriye götüreceğini belirterek, İsrail'in amaçlarına yaklaştığını söyledi.

Olmert, haftalık kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, İsrail'in bölgede kendisi için koyduğu hedeflere yaklaştığını belirtirken, "Güneydeki güvenlik gerçeğini değiştirmek ve vatandaşlarına huzuru getirmek için kararlılık, sabır ve cesaret gerektiğini" ifade etti.

Gazze'de hemen bir ateşkes sağlanmasına yönelik uluslararası çağrılara karşı, "Dünyada hiçbir ülke, bize ahlak dersi verenler dahil, bizim yaptığımız kadar kendilerini tutmayacaklardı" iddiasında bulunan Olmert, "Biz, her ülkenin kabul edeceği şeyleri İsrail'e geldiğinde kabul etmeyeceklerini, bunun kolay olmayacağını biliyorduk" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin, hemen ateşkes yapılması çağrısıyla ilgili karara da değinen Olmert, "Bizim çocuk yuvalarımıza, okullarımıza bombalar atanları vurup vurmayacağımız konusunda kimsenin bizimle ilgili bir karar almasına izin vermedik ve gelecekte de vermeyeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Savunma Bakanı Ehud Barak, toplantı öncesi "Bugün Dökme Kurşun operasyonunun 16. günündeyiz ve güneye huzur getirme yolundaki harekatımızı sürdüreceğiz" derken, İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden bir harekat sürdürdüğünü, aynı zamanda diplomatik yolların da araştırıldığını söyledi. Barak, askeri operasyonlarla diplomatik çabaların bir arada yürütülmesi konusunda herhangi bir çelişki bulunmadığını ifade etti.

İsrail Konut Bakanı Ze'ev Boim de kara harekatının Gazze içlerine doğru genişletilmesini ve "silah kaçakçılığı bölgesi" olarak nitelendirilen Filadelfi yolunun ele geçirilmesini istedi. Boim, bakanlar kuruluna, bu doğrultuda Güney Kuvvetleri Komutanı Yoav Galant tarafından yapılan tavsiyelerin kabul edilmesi çağrısında da bulundu.

Boim, "Eğer biz Hamas'ın askeri kanadını alaşağı etmezsek bundan sonra güç dengesini daha da değiştirecek uzun menzilli füzeler ve silahlarla karşı karşıya kalacağız" dedi.

İsrail İçişleri Bakanı Meir Şetrit de operasyonun amaçlarına ulaşmadan kesilmemesi görüşüne katıldı.

Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Eli Yişai de operasyonun genişletilerek sürdürülmesini savunan isimlerden. Yişai, bu savaşın bir gerilla ordusuna karşı verildiğini, zaman alacağını söylerken, tüm güçle operasyonun daha ileri götürülmesini ve hızlı bir sonuç alınmasını savundu. 

aa



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,058 µs