En Sıcak Konular

Bakan'dan esnafa 3 müjde

11 Ocak 2009 13:41 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan esnafa 3 konuda müjde verdi. Krizin vurduğu esnaf biraz rahatlayacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan 3 konuda önemli açıklamalarda bulundu. Esnafa “Çarşamba günü itibariyle sicil affınız sizlere hayırlı olsun” diyen Zafer Çağlayan, yarından itibaren Halk Bankası’nın yüzde 12 faizle kredi vereceğini ve KOSGEB kredilerinin yaygınlaşacağını da açıkladı.

SİCİL AFFI GELDİ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sıkıntıdaki esnafa sicil affı ve kredi müjdesi verdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından düzenlenen toplantıya katılan Bakan Çağlayan, sıfır faizli Cansuyu kredilerinin kullandırılmasındaki sorunlara değinerek “Size müjde veriyorum. KOSGEB Kanunu’nda değişiklik yaptık. KOSGEB kredilerini tüm esnaf ve sanatkar kesiminin kullanabileceği bir düzenlemeye gittik” açıklamasında bulundu.

MART 2004-HAZİRAN 2009 DÖNEMİNİ KAPSIYOR

Diğer bir sorunun “Bankaların kredi vermemek için 38 takla atması” olduğunu anlatan Çağlayan, şöyle konuştu:

“Daha önce çıkardığımız Sicil Affı Kanunu’na göre bankaların silmeleri gerekiyordu ama silmediler. Siz misiniz silmeyen? Gerekli çalışmayı yaptık. Çarşamba günü itibariyle sicil affınız sizlere hayırlı olsun. 2003’te çıkan kanunda borçlarını ödeyemeyenler 3 aylık bir süre içinde bu aftan yararlanacak demiştik. Şimdi 2004 yılının Mart ayından 2009’un Haziran Temmuzuna kadar bu kapsama girenlerin hepsine af getirecek bir düzenleme yaptık. Ben bankaları etik davranmaya, centilmence davranmaya davet ediyorum.”

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

Halk Bankası kredileriyle ilgili olarak da bilgi veren Zafer Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırladıkları kararnamenin Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlandığını ve Halk Bankası’ndan kullandırdıkları kredilerde gösterge faiz oranının yüzde 50’ye indirildiğini bildirdi.

Bakan Çağlayan, “Yarısı sizden yarısı bizden dedik. Pazartesiden itibaren yüzde 12 faizle kredi kullanacaksınız” dedi. Önümüzdeki günlerde esnafa yeni müjdeler verebileceklerini söyleyen Çağlayan, “Sicil belgelerinin esnaf odalarınca verilmesini sağlayacak bir düzenleme yapıyoruz” dedi.

KOOPERATİF BORCUNU DA ÇÖZDÜ

Bazı esnaf ve sanatkarların TESKOMB’dan kullandıkları kredilerin taksitlerini ödeyemediklerini ve zor duruma düştüklerini de belirten Çağlayan, bu sorunun çözümü için TESKOMB’un eski Başkanı, AK Parti Yozgat milletvekili Kadir Akgül ile görüştüklerini söyledi.

Çağlayan, ‘’Onlar da bana TESKOMB’a borcu olan esnafın ana paralarını ödemek şartıyla evlerinin üzerindeki ipotekleri kaldıracaklarını ve borçların kalan kısmına 5 yıl vade yapacaklarını söylediler. Bu da size hayırlı olsun” diye konuştu.

internethaber



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,799 µs