İsrail'e ultimatom | " /> İsrail'e ultimatom | "/>

En Sıcak Konular

İngiliz Yahudiler'den İsrail'e ultimatom

11 Ocak 2009 11:57 tsi
İngiliz Yahudiler'den İsrail'e ultimatom 
İngiltere'de toplumun yakından tanıdığı Yahudiler, Observer'a açık mektup yazdı ve İsrail'i Gazze'ye yönelik askeri operasyonlara bir an önce son vermeye çağırdı.

Observer gazetesinde yayımlanan mektupta, askeri operasyonların bölgede güvenliği artırmaktan çok uzak olduğu belirtilirken, bu durumun aksine aşırılıkları güçlendireceği ve bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı uyarısı yapıldı.

Mektubu imzalayan ve aralarında çok sayıda Yahudi din adamının da bulunduğu söz konusu kişiler, kendilerini "İsrail'in hararetli destekçileri" olarak nitelerken, "Ancak Gazze çatışmalarında iki tarafın da verdiği kayıpları büyük bir dehşetle izliyoruz. İnanıyoruz ki İsrail'in güneyine Hamas ve diğer militan Filistinli grupların düzenlediği füze saldırıları İsrail'e karşı işlenen savaş suçlarıdır. Hiçbir özgür devlet kendisine yönelik saldırıları hoş göremez" ifadesini kullandı.

İsrail'in bu saldırılara yanıt vermeye hakkı bulunduğu da savunulan açık mektupta, "Biz de İsrail hükümetinin füze saldırılarını durdurma kararını destekliyoruz ve bunun bir öncelik olduğuna inanıyoruz. Ancak biz bunun ancak görüşmeler yoluyla yapılabileceğine inanıyoruz. Bizce sadece müzakereler İsrail ve bölge için uzun süreli güvenlik ve barış getirebilir" görüşü vurgulandı.

Mektupta, Museviliğe yönelik reform hareketinin öncülerinden Tony Bayfield, İşçi Partisi'nin Avam Kamarası'ndaki eski grup başkanlarından Sir Jeremy Beecham, Londra Üniversitesi'nden Prof. Shalom Lappin ve Barones Julia Neuberger gibi isimlerin imzaları bulunuyor.

aa

 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs