İsrail son safhada... | " /> İsrail son safhada... | "/>

En Sıcak Konular

İsrail son safhada...

11 Ocak 2009 10:42 tsi
İsrail son safhada...

İsrail, saldırılarında 3. aşamaya geçiyor. İsrail uçaklarından Gazze Şeridi'ne atılan bildirilerde bakın ne yazıyor...

İsrail, saldırılarında 3. aşamaya geçiyor. İsrail uçaklarından Gazze Şeridi'ne atılan bildirilerde, kent merkezlerine girileceği saldırıların artacağı belirtiliyor.

İsrail Ordusu'nun 27 Aralık'ta Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı 'Dökme Kurşun Operasyonu'nda 2. hafta geride kalırken İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin uyarısına rağmen hava, kara ve denizden bomba yağdırmaya devam ediyor. 3 Ocak'ta Gazze'ye karadan girerek operasyonun ikinci safhasını başlatan İsrail Ordusu dün de 3. safhanın yani İsrail silahlı güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki kent merkezlerine gireceği ve saldırıların yoğunlaşacağı uyarısını yapan bildirileri uçaklarla Gazze üzerine attı.

İsrail uçaklarından atılan bildirilerde, 'IDF (İsrail Savunma Güçleri) Gazze Şeridi'nde operasyonlarını artıracak. IDF, Gazze halkına değil, Hamas'a, sadece teröristlere karşı mücadele ediyor. Talimatlarımıza uyarsanız güvende kalırsınız. Teröre karşı savaşta yeni aşamayı başlatmak üzereyiz' ifadeleri yer alıyor.

Bildirilerde ayrıca, Gazzelilerin, bölgeyi kontrolü altında bulunduran Hamas'a yardım etmemeleri ve Hamas üyelerinden uzak kalmaları isteniyor.

8 KİŞİLİK AİLE YOK EDİLDİ
110 kişiyi bir eve doldurup bomba yağdıran ve çoğu aynı aileden 30 kişiyi öldüren İsrail Ordusu dün de Cebaliye mülteci kampında 8 kişilik bir aileyi yok etti. 14 kişinin yaşadığı Abed Robbo ailesinin evini tank ateşiyle vuran İsrail'in kurbanları arasında 12 yaşında bir çocuk var. 6 kişi de yaralandı. Yaralıların kaldırıldığı hastaneye akın eden Abed Robbo ailesinin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Saldırı sırasında yaralanan ve hastaneye kaldırılan Umm Muhammed dehşeti şu sözlerle anlattı: 'Bombardıman başladığı sırada evdeydik. Başka bir eve kaçtık ve tanklar oraya da ateş açtı. Dökme Kurşun Operasyonu'nun başladığı 27 Aralık tarihinden beri ölenlerin sayısı 821'i buldu. Bunlardan 235'i çocuk, 93'ü kadın ve 12'si doktor. 3350 kişi de yaralandı.

Hamas Gazze'ye gözlemci istemiyor

HAMAS Örgütü, Gazze Şeridi'ne uluslararası gözlemci veya yabancı askeri birlik yerleştirilmesini istemediğini açıkladı. Hamas siyasi lideri Halid Meşal'in de katılımıyla Şam'da yapılan, Suriye destekli çeşitli Filistinli grupların temsilcilerinin katıldığı toplantının ardından açıklama yayımlandı. Açıklamada, Hamas'ın daha önce dile getirdiği talepler yinelendi. Bunlar arasında, 'İsrail saldırılarını derhal durdurmalı, Gazze Şeridi'ndeki askerlerini tümüyle çekmeli, ablukayı kaldırmalı ve tüm sınır geçişlerini açmalı' şeklindeki talepler yer aldı. İngiliz The Times gazetesinde yayınlanan bir haberde ateşkes için Mısır'ın girişimiyle müzakere edilen anlaşma çerçevesinde diplomatların, Refah ve Kerem Şalom geçişlerine Fransız ve Türk askeri gözlemcilerini yerleştirmeyi planladığı belirtilmişti. Haberde, Gazze'de Filistin Yönetimi için yeni bir güvenli bölge yaratmak ve uluslararası gözlemcileri bölgeye getirmek için diplomatlarca önceki gün yapılan planın, Hamas'ın bölgeden çıkarılmasından 18 ay sonra El Fetih'in liderliğindeki Filistin Yönetimi'nin Gazze'ye geri dönüşünün öngörüldüğü belirtildi.

akşam




Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,726 µs