'Derin' kazılara özel cihaz | " /> 'Derin' kazılara özel cihaz | "/>

En Sıcak Konular

'Derin' kazılara özel cihaz

11 Ocak 2009 09:42 tsi
'Derin' kazılara özel cihaz Ergenekon soruşturması kapsamında Söğütözü ve Atatürk Orman Çiftliği'nde önceki gün başlayan ve dün de devam eden arama kazıları tamamlandı. Herhangi bir bulguya ulaşılamayan kazılar yarın tekrar başlayacak. Kazılarda bakın nasıl bir cihaz kullanılacak:

'Derin' kazılar özel tarama cihazıyla sürecek 
 
 
Ergenekon soruşturması kapsamında Söğütözü ve Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) önceki gün başlayan ve dün de devam eden arama kazıları tamamlandı. Çalışmalarda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Herhangi bir bulguya ulaşılamayan kazılar yarın tekrar başlayacak. 
 
 
 
Polis, Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği'nce kullanılan üç metre derinliğe kadar arazi değişikliklerini tespit edebilen 'Arazi Tarama Cihazı' ile çalışmalarına devam edecek. Cumhuriyet savcısının talimatıyla AOÇ ve Söğütözü'nde önceki gün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde ara verilen arama kazılarına, dün sabah saatlerinde tekrar başlandı. Metal dedektörleri ile dedektör köpeklerin de kullanıldığı ve iş makineleriyle yapılan kazılardan Söğütözü'ndeki bölüm öğleden sonra tamamlandı. Açılan tüm çukurlar kepçe ile kapatıldı.

AOÇ'de de kazılar önceki gün olduğu gibi iş makineleriyle yapıldı. Çalışmalara 14.20'de son verildi. Hatay'daki kazı çalışmaları da 17.00'da tamamlandı. Birçok noktada yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Ankara'daki kazılara yarından itibaren devam edileceği öğrenildi. Polisin elindeki belgenin orijinal kroki değil, krokideki bilgilerin açık şekilde çözümlenmiş bir dökümünden oluştuğu öğrenildi. Krokide depo olarak işaret edilen noktanın ise Saklıbahçe'deki çeşmeye 7 metre mesafede olduğu notu bulunuyor. Polis bu nedenle öncelikle Saklıbahçe'deki çeşmeleri baz alarak inceleme yaptı. Saklıbahçe'de yer alan 4 çeşmeye 7 metre mesafedeki tüm alan kazıldı.
 
zaman



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,158 µs