deşifre oluyor | " /> deşifre oluyor | "/>

En Sıcak Konular

Karargah evleri deşifre oluyor

11 Ocak 2009 09:22 tsi
Karargah evleri deşifre oluyor 
İşte karargah evlerinin karmaşık şeması...

Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan subaylardan Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mustafa Koç, Kayseri Hava Personel Albay Cengiz Köylü, Üsteğmenler Muhammed Sarıkaya ve Taylan Özgür Kırmızı tutuklandı. Subayların bağlantıları da tek tek deşifre olurken Albay Köylü'nün 'karargah evleri' bağlantısı da ortaya çıktı.

Paşalarla bağlantılı

İşçi Partisi'nden çıkan bir belgeyle varlığı tespit edilen ve daha sonra yapılan operasyonlarda sürekli gündeme gelen Karargah Evleri oluşumu son operasyonda da gündeme geldi. Oluşumun asker kesim sorumlusu olduğu iddia edilen Albay Köylü ile birlikte tutuklanan diğer muvazzaf subaylarında karargah evleri ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Gözaltındaki emekli orgeneraller Tuncer Kılınç ve Kemal Yavuz’un da oluşumun toplantılarına başkanlık yaptıkları iddia edildi. Albay Köylü, MİT tarafından hazırlanan ve 23 Haziran 2008'de Ergenekon savcılarına gönderilen raporda dikkat çekilen karargah evleri şemasında üst sıralarda yer alıyor.

Telefon kullanmıyorlar

Oluşumun askeri kanat sorumlusu olarak gösterilen Köylü, askerler ile İşçi Partisi arasındaki bağlantıyı kurduğu belirtiliyor. İstihbarat birileri tarafından toplantıları görüntülenen ve planları ortaya çıkarılan karargah evleri oluşumu çok gizli çalışıyor. Büyük bir gizlilik içinde yürütülen projeye katılan kişiler birbirleri ile telefonla görüşmüyor. Karargah evleri kadroları kendi aralarında iletişimi canlı kuryeler vasıtası ile sağlıyor.

Karargah evleri porjesinin tüm detaylarının yer aldığı MİT Müsteşarı Emre Taner'in imzasının bulunduğu rapor, Ergenekon iddianamesinin ek belgelerindeki 441. klasörde yer aldı. Son dalgada ele geçirilen şantaj görüntülerinin Ankara'da gözaltına alınan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'tan çıktığı belirtilirken, görüntülerin bazı bürokratlara ilişkin şantaj görüntülerinden oluştuğu ifade edildi.

bugün



Bu haber 1,193 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs