Sistemli bir yıpratma kampanyası | " /> Sistemli bir yıpratma kampanyası | "/>

En Sıcak Konular

Kılıç: Sistemli bir yıpratma kampanyası

11 Ocak 2009 09:10 tsi
Kılıç: Sistemli bir yıpratma kampanyası 



Anayasa Mahkemesi Başkanı, askerdeki oğlunun yemin töreninin ardından kaymakamın makam aracıyla Kaymakamlık Konutu'na götürülmesiyle ilgili haberlerin nedenini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Çorlu'da askerlik yapan oğlunun yemin töreninden sonra kaymakamın makam aracıyla Kaymakamlık Konutu'na götürülmesi, burada vali ve kaymakamla görüşmesi konusunda, "Yemin törenine gidecektim. Protokol gereği bizi karşılamak istemişler. Acil işim çıkınca gidemedim. Çocuğu Çorlu merkezine götürmüşler. Durum bundan ibaret" dedi.

Kılıç, son dönemde sürekli gündeme gelmesini, yaptığı işlerden ve verdiği kararlardan birilerinin rahatsız olmasına bağlarken, "Sistemli bir yıpratma kampanyasının içine girmiş bulunuyoruz. Her şeyimiz didik didik ediliyor. Attığımız her adım olay oluyor. Benim her şeyim ortada" diye konuştu.

‘Vali Bey dostumuz’

Milliyet'e konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, " Vali bey bizim dostumuz. Protokol gereği, oraya gideceğimiz için bizi karşılamak istemiş. Eksik olmasınlar, gelemeyeceğimizi bildirince, törenden sonra kışladan ayrılarak zaten Çorlu'nun merkezine gidecek olan oğlumu araçla götürmüşler. Zaten yasal izinli olduğu için kışlada kalmayacaktı. Durum bundan ibaret."

Bir süre önce, damadının, AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin karar açıklanmadan kısa bir süre önce Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı takas nedeniyle de gündeme gelen Kılıç, "Demek ki bizim aldığımız birtakım kararlar, yaptığımız birtakım işler insanları rahatsız ediyor. Sistemli bir yıpratma kampanyasının içine girmiş bulunuyoruz. Bu çok açık" dedi.

Vali: Köylü Mehmet Ağa da binebilir

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Ahmet Şirvan Kılıç'ın yemin ettikten sonra resmi konuta kaymakamın makam aracıyla gittiğini görmediğini söyledi. Vali Doğan, askeri birlikteki yemin töreninden sonra Çorlu Kaymakamı Ali Dursun'u yanına alarak resmi konuta gittiklerini ve ardından da Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın oğlunun geldiğini anlattı.

Doğan, “Kaymakamın arabası ile bile gelse, bunda yasak, suç olacak bir şey yok. ‘Köylü Mehmet Ağa' nasıl biniyorsa, o da binebilir. Kaymakamlık Konutu’nda oturup çay içip, kısa süre sohbet ettik. Daha sonra da arkadaşının özel aracı ile şehirden ayrıldı” dedi.

milliyet



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,273 µs