ölüm listesi... | " /> ölüm listesi... | "/>

En Sıcak Konular

İşte Ergenekon'un ölüm listesi...

11 Ocak 2009 09:07 tsi
İşte Ergenekon'un ölüm listesi...
Suikastin cenaze törenini de kana bulayacaklardı...

Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin'in Erenköy'deki bilgisayarında müthiş bir suikast planına ulaşıldığı iddia edildi. Şahin'e bağlı olduğu ileri sürülen suikast timlerini önceki gün tutuklanan Üsteğmenler Muhammed Sarıkaya ve Taylan Özgür Kırmızı’nın yönettiği, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı emekli Tuğgeneral Ali Balkız ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kazım Genç'i öldürme planları yaptıkları iddia edildi.

İkinci eylem cenazede olacaktı

Sarıkaya ve Kırmızı’nın yöneteceği 4'er kişilik gruplardan oluşan 4 ya da 6 suikast timi, eylemi Ankara'da gerçekleştirecek; kaçış planları, saklanmaları ve silahları ortadan kaldırmaları adım adım uygulanacaktı. Hükümete muhalif tutumlarıyla bilinen ve Aleviler arasında sivrilen Balkız ve Genç'in bir arada öldürülmemeleri halinde planının ikinci aşaması olan cenaze töreninde ikinci hedef de ortadan kaldırılacaktı. İki üsteğmenin talimatı bizzat İbrahim Şahin'den aldıkları iddia edildi.

Amaç ülkede kaos çıkarmak

 İddiaya göre yerel seçimler öncesi kaos çıkarmaya çalışan suikast timinin bu kişileri öldürerek ülkede öncelikle Alevi - Sünni çatışması başlatmak istedikleri ifade edildi. Polise göre birkaç kişiden oluşacak olan bu suikast timlerini ise muvazzaf subaylar yönetecekti. Önceki gün tutuklanan iki üsteğmenin İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu, ayrıca timleri de eğittikleri iddia edildi. Ayrıca bu suikastlar ile hükümetin Alevi açılımının da baltalanmak istendiği de iddialar arasında.

Alparslan Arslan’a Glock veren polis

İ zmir'de gözaltına alınan Emniyet Amiri Engin Erkılınçoğlu'nun Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'a Glock marka silahı veren kişi olup olmadığı araştırılıyor. Soruşturmayı yürüten polisleri meslektaşlarına götüren sebep ise gelen bir ihbar oldu.

Polise gelen "Alpaslan Arslan'a Danıştay Saldırısı'nda kullandığı silahı Engin Erkılınçoğlu isimli bir emniyet amiri verdi" şeklinde ihbar üzerine çalışma başlatıldı. İzmir Emniyeti Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'nde çalıştığı tespit edilen Erkılınçoğlu bu iddiaların araştırılması için gözaltına alınıp İstanbul'a getirildi. Zanlının İbrahim Şahin'in Özel Harekat Daire Başkanvekili olduğu dönemde Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde de görev yaptığı öğrenildi.

bugün



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,277 µs