En Sıcak Konular

'Terör örgütü diyenler haklı çıkıyor'

11 Ocak 2009 08:56 tsi
'Terör örgütü diyenler haklı çıkıyor'
Kayıp silahlarla ismi gündeme gelen eski Batman Valisi Salih Şarman, Ergenekonla ilgili çekincelerinin son operasyonlarla birlikte tamamen değiştiğini açıkladı.

Yakın tarihin en çok tartışılan isimlerinden biri olan ve kayıp silahlarla ismi gündeme gelen eski Batman Valisi Salih Şarman, bugüne kadar Ergenekon ile ilgili bazı çekincelerinin bulunduğunu; ancak son operasyonlarla birlikte bu şüphelerinin kalmadığını ifade etti.

Şarman, Gölbaşı'ndaki kazıda çıkan silahların Susurluk'ta kaybolan ilahlarla bağlantılı olabileceğini söyledi.

Eski Vali Şarman, bir araya gelmeleri imkânsız gibi görünen isimlerin Ergenekon'da buluşmalarını ise anlamakta güçlük çektiğini kaydetti.

Şarman, terörün yoğun olduğu 1993-1997 yılları arasında Batman'da valilik yaptı. Korucu ve askerlerden oluşan "Özel Karma Birlik" oluşturulmasına öncülük etti. Onlar için silah ithal etti. Eski vali, kurduğu özel ordu, getirdiği gizli silahlarla Türkiye tarafından tanındı. Ancak daha sonra Bulgaristan'dan alınan bazı silahların kayıp olduğu iddia edildi. Şarman, silah ithali ve özel birlik kurmaktan yargılanıp beraat etti. Ancak rüşvet aldığı gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. 16 ay hapis yattı.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Eski Batman Valisi Şarman, kendi döneminde kayıp silah olmadığının mahkeme kararıyla da sabit olduğunu söyledi.

Şarman, kendilerinin aldığı silahların Bulgar menşeli olduğunu hatırlatırken, Susurluk'ta çıkan silahların ise İsrail'den alınmış olduğunu iddia etti.

KROKİLERİN ŞAHİN'İN EVİNDE BULUNMASI ANLAMLI

Şarman, Gölbaşı'nda ortaya çıkan silahların Susurluk Komisyonu'nun kayıp olduğunu söylediği silahlar olabileceğini söyledi.

Susurluk sanığı olan İbrahim Şahin'in evinde çıkan krokiler doğrultusunda çıkmasının da anlamlı olduğunu belirten eski vali, "Bunlar ne olabilir? Ne için gömülmüş olabilir? Bir insanın sakladığı silahlar için kroki çizmesi bir insan için ciddi bir gaflettir. Buradaki silahlar, malzemeler, patlayıcılar ne amaçla gömülmüş? Bunun cevabı İbrahim Şahin'de aramak lazım. Susurluk sanığı olduğu için Susurluk'ta kaybolan silahlarla irtibat kurmamak mümkün değil." dedi.

BU SİLAHLARIN İZAHI YOK

Ergenekon davasına yönelik bazı tereddütler olduğuna dikkat çeken Vali Şarman, ancak son operasyonlarla birlikte buna 'terör örgü' diyenlerin haklı çıktığını ifade etti. Şarman, şöyle konuştu: "Toplumda ses getirecek suikastlar yapmak, toplumda infiale sebep olmak amaçlanmış olabilir. Deliler ortaya çıktıkça elbette bunun değerlendirilmesi lazım. Neyin ne olduğunun en kısa zamanda ortaya çıkması lazım. Evlerde ve kazılarda ortaya çıkan silahlar, patlayıcılar normal miktarı aşıyor. Hatıra olarak saklanamayacağına göre bunun izahını yapmaları lazım. Bunların bir hazırlığın içinde olduğu anlaşılıyor. Elbette Ergenekon için 'bu bir terör örgütüdür' diyenlerin haklı çıktığı anlaşılıyor."

Şarman, kendisinin de ilk zamanlarda bu soruşturmadan bir sonuç çıkmayacağını düşündüğünü ancak gelinen noktada, "Kazılarda savaş malzemelerinin bulunması, insanların evinde el bombası saklamasının izahı olamaz."

BUNLAR NASIL BİR ARAYA GELDİ?

Kazılarda ve evlerde ortaya çıkan silah ve bağlantıların Ergenekon davasına karşı çıkanların yanıldığını ortaya koymaya başladığını dile getiren Şarman, şöyle konuştu: "Bunların ortaya çıkıyor olması bu soruşturmaya karşı çıkanlarda bu söylemi dillendirecek anlayışı bırakmıyor. İlk zamanlarda bana da çok mantıksız geliyordu, anlam veremiyordum. Ama bu son dalgada bulunan malzemeler bu düşüncemi değiştirdi. Bunlar süratle ortaya çıkarılabilir."

Şarman, çok farklı düşüncelere sahip insanların Ergenekon'da bir araya gelmiş olmasını anlamakta güçlük çektiğini belirterek, "Bu isimler ulusalcılık adına bir araya gelmiş olabilirler ama bu tabloyu izah etmiyor." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,759 µs