En Sıcak Konular

Sivas'ta elegeçirilen silahların dökümü

10 Ocak 2009 23:19 tsi
Ergenekon'un Sivas ayağında gözaltına alınanların ev ve işyerlerinde ele geçirilen silah, el bombası ve diğer malzemelerin listesi medyaya dağıtıldı.

Türkiye genelinde 6 ilde eş zamanlı düzenlenen Ergenekon soruşturmasının Sivas ayağında gözaltına alınanların ev ve işyerlerinde ele geçirilen silah, el bombası ve diğer malzemeleri görüntüleri basın kuruluşlarına dağıtıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında hafta içinde kent merkezinde sabaha karşı operasyon düzenleyen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 13 kişiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet tabanca, 2 adet el bombası, 37 adet mermi, 57 adet dolu av tüfeği mermisi, 4 adet av tüfeği, 3 adet tarihi değeri olan av tüfeği, çok sayıda pala, bıçak, kama, hançer, topuz ağaç, sopa, jop, bir miktar turuncu kağıda sarılı yeşil, kırmızı kağıda sarılı yeşil toz madde, 12 adet bilgisayar, 7 adet flahs disk, 25 adet sim kart, 14 adet cep telefonu, 3 adet hafıza kartı, 3 adet disk, 760 adet CD ve bol miktarda doküman ile eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'ine ait olduğu ileri sürülen Clock marka 1 adet tabanca da ele geçirildi.

Bu arada gözaltına alınan biri bayan 13 kişiden Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulamaların ardından biri bayan 3 kişi serbest kalırken, E.G. ile eski Sivas Ülkü Ocakları başkanları B.Ç. ve O.B., İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Sivas'ta gözaltında bulunan ve Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulamaları tamamlanan G.D., G.K., M.Ç.Ş., M.A., F.Ç., H.İ.B. ve İ.T. de dün akşam sağlık kontrollerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

haber7



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs