hangi isimler vardı? | " /> hangi isimler vardı? | "/>

En Sıcak Konular

Hedefte hangi isimler vardı?

10 Ocak 2009 23:14 tsi
Hedefte hangi isimler vardı? Sivas'ta gözaltına alınanlar özel ekiple İstanbul'a getirildi. Korkunç itiraflar da hemen yapıldı. Hedef önemli isimlerdi. Peki kimler ilk sıradaydı?

Sivas'ta gözaltına alınan 12 kişiden, eski ülkü ocakları başkanları Bekir Çelik ve Oğuz Bulut ile Ersin Dönenci, özel ekiple İstanbul'a getirildi. Polise göre, Şahin'in başlarında olduğu suikast timinin yerel seçimlerde önemli isimlere suikast düzenleyip kaos yaratmayı amaçlıyordu.

Siyasiler ve aydınlara suikast

Ergenekon'un 10. dalgasında 6 ilde düzenlenen operasyonda yakalananların arasında tetikçi grubun ön plana çıktı. İkinci silahlı grup olan ve Sivas'ta yakalanan 11 kişinin Sivas, Ankara ve İstanbul'da 2009 Ocak, Şubat ve Mart aylarında çok önemli siyasiler ve aydınlara suikast planladıkları ifade edildi.

Yerel seçimler öncesi düşünülen suikastın detaylarıda ortaya çıkmaya başladı. Plana göre Ali Balkız ve Kazım Genç'e öldürülecek ve böylelikle Aleviler ile sunniler arasında çatışma çıkması sağlanacaktı. Türkiye'de kaos ortamı yaratmak istenen bu planın aktörlerinin bir kısmı yakalandı. Polis şimdi kaçanların peşinde.

Hedefteki isimlere koruma

Tetikçi grubun tamamının yakalanamaması nedeniyle polis, hedefteki kişileri yakın koruma altına aldı. Korunan siyasi isimlerin güvenlik önlemleri ise artırıldı. Tetikçilerin bir kısmının firarda olması nedeniyle hedefteki isimlerin kimliklerine dair polisin hiçbir açıklama yapmadığı kaydedildi. Örgütün hedefteki kişileri tespit ettikten sonra bu isimler haklarında bilgi topladığı ortaya çıktı. Örgütün hedef olarak seçtiği kişileri fiziki takip altına aldığı, geliş ve gidiş güzergahlarının ve saatlerinin tespit edilmesi nedeniyle polisin operasyon için hemen düğmeye bastığı kaydedildi.

Şahin'e talimat veren kim?

Ergenekon soruşturmasını yürüten polisin, tetikçi grubunun İbrahim Şahin'e bağlı olduğunu hem fiziki hem de teknik takip ile tespit ettiği belirtildi. İbrahim Şahin'in tutuklu sanık Muzaffer Tekin ile bağlantılı olduğu ancak bu suikastlar için kimden talimat aldığı belirlenemedi. Polisin, şimdi Şahin'e bu talimatı veren kişiyi bulmaya çalıştığı öğrenildi.

Kaos yaratmak istiyorlardı

İddialara göre Ergenekon örgütünün silahlı grubunun esas hedefi 29 Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimlerdi. Yakalanan zanlıların Türkiye'nin seçimlere kaos ortamında girmesini hedeflediği öne sürüldü. İddiaya göre örgüt, bu hedef için üç aşamalı plan hazırlandı. Bu plana göre Ocak ayının sonunda ilk olarak Sivas'ta suikastlar düzenlenecek ve burada Ermeni vatandaşlar ve Alevi- Sunni çatışması hedef alınacaktı. Şubat ayının sonunda ise İstanbul'da bir dizi suikast için düğmeye basılacaktı.

Burada ise aydınların öldürülmesinin planlandığı tespit edildi. Örgütün Mart ayında seçimlerin yaklaşması ile kanlı eylemlerini artırarak Ankara'da çok önemli siyasilere yönelik suikast eylemleri gerçekleştirmeyi planladığı öne sürüldü. Polise göre bu suikastlar ele geçirilen el bombaları ile Ankara'daki kazılarda bulunan silah ve malzemeler ile yapılacaktı.

Yerel seçimler öncesi düşünülen suikastın isim isim detaylarıda ortaya çıkmaya başladı. Plana göre Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kazım Genç'e öldürülecek ve böylelikle Aleviler ile sunniler arasında çatışma çıkması sağlanacaktı.

Suikast düzenlenecek bir başka isim ise Yazar Orhan Pamuk'un abisi Profesör  Şevket Pamuk.Son operasyonda gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu tespit edilen bu tetikçi grubun tamamının yakalanamadığı, polisin her yerde kaçmayı başaran bu isimleri yakalamaya çalıştığı öğrenildi.

son sayfa



Bu haber 1,205 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,333 µs