En Sıcak Konular

RTÜK: 'Yabancı lehçelerin süresini artırabiliriz'

10 Ocak 2009 22:39 tsi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, yabancı lehçede yayın süresini artırmayı planladıklarını söyledi. Akman, konu RTÜK'e geldiği takdirde 2 ay içerisinde kararın çıkabileceğini belirtti.

RTÜK Başkanı Akman, geçen hafta yapılan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerini kazanan işadamı işadamı arkadaşı Kerim Aydoğan'ı tebrik etmek için Antalya'nın Alanya ilçesine geldi. Alanya Gazeteciler Cemiyeti lokalinde düzenlenen Çalışan Gazeteciler Günü kokteyline katılan Akman, Kürtçe yayın konusunda özel televizyonların müracaatının olup olmadığı yönündeki soruları yanıtladı. Anayasa değişikliğinden sonra yerel lehçede yayın yapan televizyonlara RTÜK'ün izin verdiğini anlatan Akman, "Şu anda farklı dillerde talepler var. Yayın hayatına başlayan TRT ŞEŞ, belirli günlerde 24 saat yayın yapıyor. Diğer bölgesel ve yerellerde yayın yapan TV'ler günün ve haftanın belirli saatlerinde yayın yapıyorlar." dedi.

"FARKLI DİLLERDE YAYIN SÜRESİNİ ARTIRMA PLANIMIZ VAR"

Farklı lehçelerde yayın yapan kanalların yayın sürelerini arttırma konusunda istekleri olduğunu aktaran Akman, yayın sürelerini daha fazla artırmaya yönelik planlama içerisinde olduklarını kaydetti. RTÜK'ün bu konuda hukuk müşavirliği aracılığıyla çalışma başlattığını dile getiren Akman, hukuki olarak bir engel olup olmadığının araştırması içersinde olduklarını ifade etti. Akman, konu RTÜK'e gelince 2 ay içerisinde karar çıkabileceğinin altını çizdi.

Alanya'ya ikinci geliş nedeninin AK Parti'den Alanya Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Kerim Kılıç'ı da ziyaret etmek olduğunu kaydeden Akman, ziyaretini RTÜK başkanı olarak değil gazeteci kimliğiyle yaptığına işaret etti. Yakın dostu olan Kerim Kılıç'ın, Alanya'dan bir partiden belediye başkan aday adayı olduğunu aktaran Akman, "Alanya'ya yapmış olduğum bu ziyarette kardeşim gibi gördüğüm Kerim Kılıç'ın seçim yarışında işlerinin nasıl gittiğini gözleme fırsatı buldum. Şunu ifade etmek isterim ki, belediye başkanlığını kim kazanırsa kazansın, partisi önemli değil. Alanya kazanacak" diye konuştu..

Alanya'nın uydu TV'si olmamasının büyük kayıp olduğunu vurgulayan Akman, buna öncü olması için Kerim Aydoğan'a daha önce ricada bulunduğunu belirtti. Büyük bir yerleşim yeri olan Alanya'nın potansiyelini dışarıya tanıtacak bir uydu TV'nin olmamasının büyük bir kayıp olduğunu kaydeden Akman, "İlk etapta büyük maliyetli olarak algılanabilir. Ancak bu öyle değil. Kerim Aydoğan'a vazife tebliğ ediyorum. İşadamlarını toplasın, girişimlere hemen başlansın. Bürokratik hiçbir engel yok. Alanya'yı dünyaya tanıtacak olan bir uydu TV yayın hayatına geçirilsin. Zaman zaman Rusça ve İngilizce tanıtım yapılabilir. Böylece Alanya'nın potansiyelini üst seviyelere taşımış olursunuz" dedi.

cha



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,004 µs