En Sıcak Konular

Ahmedinejad'tan boykot çağrısı

10 Ocak 2009 21:45 tsi
Ahmedinejad, ABD ve İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "İsrail’in Gazze Şeridi’nde savunmasız ve masum sivilleri katletmesi karşısında pasif ve geç kalan BM’nin baştan sona yenilenmesi gerektiğini" belirtti.

Ahmedinejad, bir kabulünde yaptığı açıklamada, "İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı ayrımı yapmadan Filistin halkına yönelik katliamları karşısında BM’nin sorumluluğunu yerine getirmediğini" söyledi.

"ABD’nin, BM aracılığıyla tüm dünyaya hükmetme peşinde olduğunu belirten Ahmedinejad, "Bundan sonra BM Güvenlik Konseyinin tek taraflı ve insani olmayan kararlarının, halklar nezdinde hiçbir değeri olmayacak" dedi.

Ahmedinejad, BM Güvenik Konseyinin tüm milletlerin güvenliğini korumak ve mazlum halkların sorunlarını gidermek amacıyla kurulduğunu kaydederek, "Geçen bunca zamanda, bu yönde adım atılmadığını" söyledi.

BM Güvenlik Konseyindeki "veto hakkının adaletsizliğine" değinen Ahmedinejad, konseyin kararlarının ABD ve İsrail’in çıkarlarını gözetmeye yönelik olduğunu bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı, "’BM’nin yapısı temelden yenilenmeli ve halihazırdaki yeri değiştirilmeli" ifadesini kullandı.

"ABD VE İSRAİL ÜRÜNLERİ BOYKOT EDİLSİN"

ABD ve İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında da bulunan Ahmedinejad, "ABD ve İsrail ürünlerine ödenen paralar, bomba ve füzeye dönüşüp Filistin’de çocuk ve kadınların başına yağıyor" diye konuştu.

Bazı Arap ülke ve liderlerinin, İsrail saldırları karşısındaki tavrını, "Bilmiyorum, onlar niye sessizler, neyi bekliyorlar, Gazze halkının parça parça doğranmasını mı? Niçin siyasi güç ve servetlerini kullanmıyorlar" sözleriyle eleştiren Ahmedinejad, ilgili Arap ülkelerine hitaben, "İsrail rejimiyle ilişkilerinizi kesin ve itibarınızın daha fazla zedelenmesine izin vermeyin" ifadesini kulandı.

Ahmedinejad, "İlgili tüm bölgesel ve uluslararası kuruluşların, İsrail saldırıları karşısında harekete geçmemeleriyle, milletlerin adalet, özgürlük talepleri ve mücadelesi sona ermeyecek. Ancak bu sessizlik, onların alında kara bir leke olarak tarihe geçecek" dedi.

"İsrail’in sözde yenilmezlik efsanesinin 33 gün savaşında yerle bir edildiğini" kaydeden Ahmedinejad, İsrail’in Filistin direnişi karşısında da yenilgiye uğrayacağını belirtti.

gazeteoku



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,352 µs