En Sıcak Konular

Ergenekon'da suikast son anda önlenmiş

10 Ocak 2009 20:10 tsi
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Sivas'tan İstanbul'a gönderilen zanlılardan Ersin D'nin, kentteki Ermeni cemaati temsilcisine yönelik hazırladığı iddia edilen suikastın, polisin yaptığı teknik takip ve aldığı koruma önlemi sayesinde son anda

Alınan bilgiye göre, Sivas Ermeni cemaati temsilcisi M.D.G'ye yönelik suikast planı olduğu yönünde bir süre önce ihbar alan Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, öncelikli olarak M.D.G'ye Koruma Şube Müdürlüğü kanalıyla 2 sivil koruma polisi tahsis etti.

Suikast hazırlığındaki kişileri de teknik takibe alan polis ekipleri, suikast planı içerisinde ''tetikçi'' rolünde olduğu öne sürülen Ersin D'nin, teknik takip sırasında, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile sürekli irtibat halinde olduğunu belirledi.

İbrahim Şahin ile Sivas, Tokat ve Kayseri'de çeşitli gezilere katıldığı ileri sürülen zanlının, Ermeni cemaati temsilcisi M.D.G. hakkında da bilgiler topladığı, bu kişinin iş yeri ile evi arasındaki güzergahı belirlediği iddia edildi.

Zanlı ile İbrahim Şahin'in ilişkisinin ortaya çıkmasıyla, Ermeni cemaati temsilcisine yönelik suikast hazırlığının ve ikilinin ilişkisinin Ergenekon soruşturması kapsamında değerlendirildiği bildirildi.

Sivas'taki sorgusunun ardından, eski Sivas Ülkü Ocakları başkanları Oğuz Bulut ve Bekir Çelik ile dün İstanbul'a gönderilen Ersin D'nin, ''Türklük ve milliyetçilik duyguları yüksek'', ''işsiz'', ''kendisini ispatlamaya çalışan'' bir kişilikte olduğu ifade edildi.

Son dönemlerde bunalım içerisinde olduğu, sürekli çevresindekilerle helalleştiği öğrenilen zanlının, sorgusunda da kendisine yöneltilen tüm soruları yanıtsız bıraktığı öğrenildi.

CEMAAT TEMSİLCİSİ KORUNUYOR

Bu arada, Ermeni cemaati temsilcisi M.D.G'nin, polis tarafından korumasının devam ettiği belirtildi.

M.D.G'nin, son dönemlerde, kentteki iş yerine fazla uğramadığı, iş yerini çocukları ile akrabalarının açıp kapattığı, dışarıda da fazla gezinmediği bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan, İbrahim Şahin ile irtibat halinde oldukları ileri sürülen, Şahin ile bazı yerlerde birlikte çekilmiş fotoğrafları bulunan, eski Sivas Ülkü Ocakları başkanları Oğuz Bulut ve Bekir Çelik'in de Şahin'in talimatı üzerine Sivas'ta Kuvayımilliye tarzı bir yapılanmayı oluşturma çabası içerisinde oldukları, kentteki lise çağındaki gençleri bu tür bir yapılanma içerisinde örgütlemeye çalıştıkları iddia edildi.

Bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan Oğuz Bulut'a yönelik aramalarda 2 el bombası ve çok sayıda kesici alet, mesleki eğitim veren bir okulda öğretmen olarak görev yapan Bekir Çelik'e yönelik aramalarda ise 1 adet ''kalem silahın'' ele geçirildiği, 2 zanlının da bu silahları kimden, nasıl temin ettikleri yönündeki soruları yanıtsız bıraktığı öğrenildi.

GLOCK'U ŞAHİN'İN SATTIĞI İDDİA EDİLİYOR

Bu arada, operasyonda ele geçirilen ''Glock'' marka tabancanın, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin tarafından, Sivas'ta, ismi belirtilmeyen bir kişiye satıldığı ileri sürüldü.

Şahin'in ile iyi ilişkileri olduğu belirtilen bu kişinin, polis tarafından gözaltına alınacağı sırada, soruşturma kapsamındaki gelişmeler üzerine tedirgin olarak polise geldiği ve silahı teslim ettiği öğrenildi.

Ruhsatsız olan bu silahı teslim eden söz konusu kişinin, savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı, ayrıca hakkında 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler hakkındaki kanun kapsamında işlem yapıldığı belirtildi.

Öte yandan, soruşturmanın kapsamlı bir şekilde sürdüğü, zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni bilgiler elde edilmeye çalışıldığı da kaydedildi.

Sivas'ta, 2 adet el bombası, 1 adet ''kalem silah'', 1 adet ruhsatsız tabanca, bu silaha ait 36 adet mermi, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda fişek, kesici aletler ile bol miktarda dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda, 12 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 3'ü İstanbul'a gönderilmiş, diğer zanlılar ise serbest bırakılmıştı.

Operasyonda, daha sonradan 1 adet Glock marka silah ele geçirilmişti.

aa



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,920 µs