En Sıcak Konular

Numan Kurtulmuş: 'Hissiyata tercümanız'

10 Ocak 2009 19:26 tsi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul'da düzenlediği "Gazze Halkı Dayanışma Mitingi'nin" Türk halkının hissiyatına tercüman olduğunu söyledi.

Adana Mavi Sürmeli Oteli'ndeki yemekli toplantıda sanayici işadamları ile bir araya gelen Kurtulmuş, tarih boyunca Türk milletinin her zaman mazlumun yanında yer aldığını kaydetti. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri mitinglerin en anlamlısını yaptıklarını dile getiren Kurtulmuş, meydanı dolduran 1 milyon insanın 'tek ses, tek yürek' halinde hareket ettiğini vurguladı. Kurtulmuş, "Böylece Türkiye, bu bölgede sadece Filistin'in tapuları bizdedir' diyerek, kuru bir teselliyle yetinmeyerek, SP'nin mitingiyle ispatlamış oldu." dedi. Gazze'deki olayların bir insanlık dramı olarak devam ettiğini ifade eden Kurtulmuş, bu katliam nedeniyle dünyada üç kategori insan grubunun ortaya çıktığını ifade etti. Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bunlardan birincisi İsrail hükümeti, dünyanın en vahşi, en adi ve barbarca suçunu işleyen, bu kararı vermiştir. 1967'den buyana BM kararlarını ihlal eden İsrail'i durduracak bir ortak siyasi kararlılık ortaya konulamıyor. Bunun hiç kuşkusuz sebebi, İsrail'in ne yapacağını bilmesidir."

BM Güvenlik Konseyi'nde Amerika ve İngiltere'nin İsrail'e sonsuz bir çek verdiğini anlatan Kurtulmuş, söz konusu ülkelerin bu katliama ses çıkarmadığını ve destek verdiğini, iktisaden gelişmiş diğer devletler ve AB ülkelerinden ise çok cılız sesler çıktığına dikkat çekti. Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Arap ülkeleri ise bu insanlık suçu ve soykırıma karşı çıkıyor gibi görünse de korkusundan, acziyetinden, altındaki saltanatlarının gitme endişesinden dolayı bir türlü sesini yükseltemiyor. Maalesef İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği başta olmak üzere bütün bölge ülkeleri kötü sınav vermişlerdir. Üçüncü grup ise bizim gibi zulme karşı olan çok büyük kitlelerdir."

İsrail'in siyasi, askeri, diplomatik gücü nedeniyle halklardaki büyük reaksiyonun yöneticiler tarafından siyasi kararlara dönüştürülemediğini aktaran Kurtulmuş, Gazze'de masum vatandaşların şehit edildiğini, fakat esas, orada insanlık onurunun yok edildiğini belirtti. Kurtulmuş, "Bu kötü sınav, bugüne ait kalacak değildir. İnanıyorum ki Gazze'deki bu olağanüstü durum, katliam ve soykırım dünyadaki ve bölgedeki siyasi dengelerin değişmesine vesile olacaktır. Çünkü ABD, 'Büyük Ortadoğu Projesi (BOB)' çerçevesinde bölgeye gelmiş. İsrail de Amerika'ya güveniyor." diye konuştu.

Bölge ülkelerinin siyasi kararlılık için yeniden bir araya gelmesini isteyen Kurtulmuş, Ortadoğu'nun ancak bu şekilde toparlanabileceğini kaydetti. "Bu sadece bölge için değil, bütün dünyanın bundan sonraki huzuru için gerekli olan bir durumdur." ifadelerini kullanan SP Genel Başkanı, bu noktada Türkiye Cumhuriyeti hükümetine önemli sorumluluklar düştüğünün altını çizdi. Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi'nin derhal geri çekilmesini isteyen Kurtulmuş, "BM Geçici Üyeliği, AB aday üyeliği ve İslam Konferansı üyeliği" gibi önemli kartların kullanılarak dünya kamuoyunu siyasi kararlılık noktasında İsrail'in karşısına çıkartabileceğini açıkladı. Başbakanın BOB eş başlığından istifa ettiğini derhal ilan etmesi uyarısında bulunan Kurtulmuş, Erdoğan'ın Suriye-İsrail arabulucundan da ayrıldığını duyurmasını istedi.

Kurtulmuş, "Bu süreçlerde sadece 'Filistin'in tapuları bizdedir' demenin yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Türkiye'nin bu somut adımları kararlı bir şekilde atmasını bekliyoruz."dedi. SP lideri, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek, Kemal Derviş'in uygulamalarına devam edildiğini sözlerine ekledi.

cha



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,364 µs