En Sıcak Konular

ADD eski başkanı: 'Silahları polis gömmüş olabilir'

10 Ocak 2009 19:14 tsi
Atatürkçü Düşünce Derdeği (ADD)'nin Samsun'da düzenlenen 15. kuruluş yıldönümü kutlamalarına Ergenekon Operasyonu ile ilgili gelişmeler damgasını vurdu.

Törende konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi eski Başkanı Aybars Turan, gözaltına alınan Emniyet Özel hareket Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokiler sonucunda ortaya çıkan cephanelikleri, polisin gömmüş olabileceğini iddia etti.

Tutuklanan insanlara çamur atılmak istendiğini savunan Turan, kendisinin de uzun yıllar emniyet içinde çalıştığını, bu işlerin nasıl olduğunu bildiğini savundu. Turan, sözkonusu krokilerin ve silahların bulunmasının emniyet güçleri tarafından planlanmış bir tezgah olabileceğini ileri sürdü.

Ergenekon terör örgütüne ilişkin tutuklamalara eski başbakanlardan başlanması gerektiğini dile getiren ADD Eski Başkanı Aybars Turan, Hizbullah terörünün Çiller döneminde tırmandığını hatırlattı. Toprak altındaki silahları güvenlik kuvvetlerinin tespit ettiğini belirten Turan, "O dönemde polisi orduya karşı kışkırtmak istiyorlardı. Yani hükümette böyle bir yapı oluşmuştu. Polis ağır silahlarla teçhiz ediliyordu. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, bu silahları aldı ve sonra kayboldu. Şimdi ondan çıkıyor deniyor. Ben bunun altında bir seneryo yaratmak istemiyorum. Orada silahlar yerin altında bulunuyorsa bu bir tezgah ve oyundur. Bu dönemde tutuklanan insanlara çamur atmak için yapılan bir oyundur diye düşünüyorum. İbrahim Şahin eğer akli dengesi yerinde değilse o krokilerin evinde bulunması bir iddiadır. Yani polis burada bir tezgah yapmış olabilir. Bu Ergenekon yıllar öncesinden başlamış bir hareketse niye 4-5 ay önce gömülmüş. 16 yıl emniyet içinde çalıştım. Emniyet içinde yapılan bir takım şeyleri biliyorum. Beni daha fazla konuşturmayın." diye konuştu.

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Murat Erkan, Ergenekon operasyonuyla ne yapılmaya çalışıldığını anlamadıklarını kaydetti. Hukuka saygılı olduklarını vurgulayan Erkan, "Karanlık bir takım ilişkiler içinde olmuş insanlarla, Cumhuriyeti koruyan, 40 bin tür elekten geçmiş bu anlamda tanrısallaşmış insanların, aynı kefeye konulduğunu görüyoruz ki bu bizi en çok üzen şeydir. Görüyoruz ki aslında onların tırnağı kadar olamayacak değerlendirmelerle bir noktada olanlar, maalesef bugün onları aşağılamak istemekte. Atatürk, 1920 Temmuz'unda Afyonkarahisar'da subaylara şöyle diyor: "Türk Milleti'ni yok etmeye çalışanlar önce subayını aşağılamaya başlar."

Bugün yapılan şey önce subayını aşağılamak, Cumhuriyeti koruyan en üst tepedeki insanları aşağılamak, küçük düşürmek noktasına gelindi. Bu bizim kendi kişisel, gönlümüzde zihnimizde hissettiğimiz değerlendirmeler." açıklamasında bulundu.

ADD üyeleri olarak hiçbir şekilde karanlık ilişkiler içinde olmayıp karanlık kişilerle odaklarla ortaklık yapmayacaklarını söyleyen Başkan Erkan, davaya bakan savcı ve yardımcılarının konulara hakim olamadığını da iddia etti.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri, 15. kuruluş yıl dönümü pastasını keserek 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

cha



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,561 µs