En Sıcak Konular

İsrail İçişleri Bakanı ABD'yi eleştirdi

10 Ocak 2009 18:38 tsi
İsrail İçişleri Bakanı Meir Şeetrit, BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze Şeridi'nde acil ateşkes isteyen 1860 sayılı kararını veto etmeyen ABD'yi eleştirdi.

Aynı zamanda İsrail güvenlik kabinesi üyesi olan Şeetrit, devlet televizyonuna açıklamasında, "Öyle görünüyor ki, dışişleri bakanlarını New York'a gönderen Arap ülkelerinden gelen baskılar yüzünden ABD, veto etme konusunda verdiği sözleri tutmadı" ifadesini kullandı.

Şeetrit, "İsrail'in güneyinde oturanları roketlere karşı savunmak için kimsenin onayını ihtiyacımız yok. Bu konuda Amerikalıların ve Avrupalıların ne dediği beni ilgilendirmiyor. Kimsenin bize verecek ahlak dersi yok" dedi.

Ülkenin güneyine roket atılmaması konusunda kendilerini garanti altına almaları gerektiğini söyleyen İsrailli Bakan, "Hazırlamış olduğumuz askeri planlara göre davranmaya devam edeceğiz" dedi, ancak 27 aralıkta başlatılan saldırıların devamıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

Güvenlik kabinesinin diğer 11 üyesi gibi, bu aşamada alınan kararlarla ilgili hiçbir bilgi vermeyeceğine dair bir mektup imzalamış olduğunu da kaydeden Şeetrit, "Hamas'ın artık bize roket atmak istemeyeceği bir duruma gelmek lazım. Çatışmaları durdurmanın tek yolu Hamas'ın roket atışlarına ve saldırılarına son vermesidir, bu durumda hemen Gazze'den çıkarız ve Gazze ili İsrail arasındaki geçiş noktalarını açarız" diye konuştu.

İsrailli Bakan, bunun olmaması halinde ise daha da çok vuracaklarını ifade ederek, "O zaman Hamas anlaşana kadar daha da çok vururuz. Hamas, seçtiği yolun onu kayba sürükleyeceğini anlamalıdır" dedi.

1860 sayılı karar, BM Güvenlik Konseyi'nde 14 oyla kabul edilmişti. Sadece ABD, çekimser kalmıştı.

TimeTürk



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,891 µs