Gizli-kapaklı işler yok bizde! | " /> Gizli-kapaklı işler yok bizde! | "/>

En Sıcak Konular

Gizli-kapaklı işler yok bizde!

10 Ocak 2009 15:35 tsi
Gizli-kapaklı işler yok bizde! "Ergenekon Soruşturması" kapsamında gözaltına alınan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, Prof. Dr. Beşir Atalay'ı rektörlük görevinden nasıl aldığına açıklık getirdi.

Gürüz, Atalay'ın görevden ayrılmasını istedikten sonra hemen ayrılmasına şaşırdığını belirtti, kendisinin de "gizli-kapaklı bir işi olmadığını" söyledi.

KEMAL GÜRÜZ BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

Başkanlığı döneminde, Beşir Atalay'ın Kırıkkale Üniversitesi Rektörü olduğunu hatırlatan Gürüz, Atalay'ı alma gerekçelerini ve alınış biçimini gözaltına alınmadan önce gönderdiği elektronik postada şöyle anlattı:


''Evrensel akademik normlara ve hukuka uygun olarak yapılan arastırma, inceleme ve degerlendirmeler sonucunda, Kırıkkale Üniversitesi'nde evrensel akademik norm, temel-genel uygulamalar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleriyle asla örtüşmeyen ve bağdaşmayan bir tablonun ortaya çıktığı ve kuruluşundan o gune kadar görevde bulunan Besir Atalay'ın çağdaş bir üniversitede herhangi bir akademik görev yapamayacağı Yükseköğretim Kurulu tarafından tespit edilmiştir.

Beşir Atalay'ın istifasını istedim

Rektör Beşir Atalay'ı davet ettim ve bu hususları tüm çıplaklığıyla kendisine anlattım. Atalay'dan yine evrensel akademik ve idari teamül ve uygulamalara uygun bir biçimde istifasını istedim. Kendisi de bu gerçekleri herhalde kabul etmiş olacak ki, konuşmamızı takiben biraz düşündükten sonra hemen istifa etti.

Ben olsam meydan okurdum

Ben olsaydım, gerçekliğine inanmadığım, yalan, yanlış, düzmece iddialarla karşı karşıya kalan her insan gibi asla istifa etmez, 'gereğini siz yapın' diye meydan okur, tüm idari ve hukuki haklarımı saklı tutar ve görevden alınmam halinde de konuyu hem kamuoyuna mal eder, hem de yargıya taşır ve de asla peşini bırakmazdım.

Hesaplaşmaya her zaman hazırım

Televizyonda, Beşir Atalay ile Türk Milleti'nin önünde açıkça ve mertçe yüzleşmeye hazırım. Benim, hiçbir gizli kapaklı, ikircikli işim yoktur. Kimsenin yüzüne söyleyemeceğim bir şeyi arkasından söylemem. 2 Aralık 2002'de Üniversitelerarası Kurulun basına açık bölümünde, "Mollarla kolkola devrim kutlayanlar ve vahabi bataklığında entariyle dolaşanlardan" bahsetmiştim. Geçmişte üniversitelerde oynanan oyunları değil, tüm bu hususları enine-boyuna tartışmaya hazırım.

Mollalarla kol kola giremez

Belirli düzeye gelmiş insanlar mollalarla kolkola giremez, 'Radikal İslam, İslam'ın kendisidir' sonucuna varan kişileri himaye edemez, entariler giyip, kafasına Arap alametleri takıp vahabiler arasında dolaşamaz. Bunları yapmış olanlar 'Türk Milleti'ni bir süre bunları yapmadıklarına dair yanıltabilirler. Ama gerçekler eninde sonunda ortaya çıkar.''

ATALAY: GÖREVDEN ALINDIM

Dönemin YÖK Başkanı Prof.Dr. Kemal Gürüz'ün, yaklaşık 3 ay önce gönderdiği elektronik postada dönemin Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Beşir Atalay'ın, hakkındaki iddiaların kendisine söylenmesi üzerine istifa ettiği öne sürüldü.

İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü döneminde Prof.Dr. Beşir Atalay'ın istifa etmediği, kararnameyle görevden alınmış olduğu bildirildi.

Hürriyet



Bu haber 986 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,262 µs