yasaklıyor | " /> yasaklıyor | "/>

En Sıcak Konular

Kanada İsrailli akademisyenleri yasaklıyor

10 Ocak 2009 15:08 tsi
Kanada İsrailli akademisyenleri yasaklıyor Kanada'da bir eğitim birliği İsrail'in Gazze İslam Üniversitesini bombalamasına tepki olarak İsrailli akademisyenlerine karşı bakın nasıl bir boykot uygulayacak...

29 Aralık’ta Gazze İslam Üniversitesinin bombalanmasına tepki olarak, Kanada’da bir eğitim birliği İsrailli akademisyenlerin Ontario üniversitelerinde konuşma yapmalarını, öğretim ve araştırma faaliyetlerinde bulunmalarını boykot etmelerini kararlaştırıyor.

Ontario’da Kanada Kamu Çalışanları Birliği başkanı Sid Ryan tüm üniversitelere, İsrailli akademisyenlerin İsrail’in Hamas’a karşı Gazze’deki savaşını kınamadıkları sürece Kanada üniversite kampüslerindeki tüm faaliyetlerden men edilmeleri için çağrıda bulundu.

Hamas grubunun kontrolünde bulunan Gazze’de bir İslam Üniversitesinin fen binası İsrail’in saldırısında yıkılmıştı. Bu üniversite, birçok Hamas liderinin mezun olduğu bir üniversite.

İsrailli akademisyenlere yasak çağrısı Kanada Kamu Çalışanları Birliği Genel Başkanı Paul Moist’in Başbakan Stephen Harper’a Gazze’deki İsrail’in başlattığı savaşta federal hükümetini şiddetle eleştiren bir mektup sonrası geldi. 

Diğer birlik liderleriyle birlikte Sid Ryan, “ İsrail ayırım hükümeti” aleyhinde Toronto’da gösteride bulunmuştu ve Kanada Kamu Çalışanları Birliğinin bu yıl ki rutin konferansında İsrailli akademisyenlerin yasaklanmasına ilişkin kararın burada gündeme getirileceğini belirtti.
 
Kanada Kamu Çalışanları Birliğinin Ontario şubesinin başkanı Sid Ryan, yaptığı açıklamada “Üniversite bombalanmasını ve Gazze saldırılarını açık bir dille kınamadıkları sürece İsrailli akademisyenlerin kampüslerimizde işi yok” dedi. 
 
Kanada Kamu Çalışanları Birliği, 570.000 eğitim, üniversite ve sosyal hizmetlerde faaliyet gösteren üyesiyle ülkenin en geniş tabanlı işçi birliklerinden birini oluşturuyor. Kararın geçmesiyle birlik, yerel üniversitelerden de yasağa uymalarını isteyecek.

Tüm bu gelişmeler devam ederken, Kanada Yahudi lobisi Ryan’ın İsrailli akademisyenleri yasaklama teklifine sert tepki gösterdi. 

TimeTürk



Bu haber 1,106 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,206 µs