En Sıcak Konular

Dev Türk bayraklı İsrail protestosu

10 Ocak 2009 14:18 tsi
HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi’nde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, slogan atarak taşıdıkları dev Türk Bayrağı ile 2 kilometre yürüyerek İsrail'i protesto etti.

Şemdinli İlçe merkezine 70 kilometre uzaklıkta, Kuzey Irak sınırındaki Derecik Beldesi’nde toplanan kalabalık, ‘İsrail çocuk katili’, ‘Filistin’e uzanan eller kırılsın’, ‘İnsafsız İsrail’in cezası verilecek’, ‘Filistin halkı yanlız değil’, ‘İsrail vuruyor, Müslümanlar uyuyor’ dövizleri ve Dev bir Türk Bayrağı taşıyarak yaklaşık 2 kilometre yürüdü. ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Gazze halkı yalnız değil’ sloganları atan kalabalık sık sık da tekbir getirdi. Belde esnafından Abdulmumin İraz, göstericiler adına konuşarak, İsrail'in Filistinlilere yönelik kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç demeden, misket bombaları, tank ve panzerlerle yaptığı katliam ve soykırımı şiddetle kınadıklarını vurguladı, şöyle dedi:
“Böyle bir barbarlık ve katliam karşısında tüm Müslümanları ve mazlumlardan yana insanlığın bir olmaya Siyonist işgalci İsrail ve yandaşları lanet etmeye ve bu saldırıları durdurmaya davet ediyoruz. İçimizi kanla dolduran bu saldırılar karşısında kayıtsız kalan Arap devletleri ve kukla devletlerine sesleniyoruz. Dün Afganistan’da, Irak’ta ve Lübnan işgaline verilmeyen tepki bugün Gazze’nin işgaline yol açtı. ‘Zulme karşı rıza zulümdür ve zulmün karşısında kayıtsız kalan dilsiz şeytan gibidir’ buyuruluyor. Dün Afganistan’da Irak’ta ve Lübnan işgaline verilmeyen tepki bugün Gazze’nin işgaline verilmezse yarın bizim de başımıza gelecektir. Siyonist İsrail, Gazze’de kadın, erkek, çocuk yaşlı genç demeden misket bombalarla, orantısız güç ve kimyasal silahlarla Gazzeli kardeşlerimizi yok etmeye çalışıyor. Bu saldırılar karşısında kayıtsız kalmayalım.”

Daha sonra saldırıda hayatlarını kaybeden Filistinliler için dua okunduktan sonra kalabalık sessizce dağıldı.

Hürriyet



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,498 µs