Dalan'ı tedirgin eden liste | " /> Dalan'ı tedirgin eden liste | "/>

En Sıcak Konular

İşte Dalan'ı tedirgin eden liste

10 Ocak 2009 14:13 tsi
İşte Dalan'ı tedirgin eden liste Dalan, kasasından çıkan burs verdiği öğrenci listesiyle ilgili neden korkuyor?

Ergenekon soruşturması kapsamında sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi'nde ve Acıbadem İstek Vakfı Okulu'nda araştırma yapılan ve örgütün finansörü olduğu iddia edilen Bedrettin Dalan'ın kasasından 5 silah ve binlerce mermiyle birlikte bir de "burs listesi" çıkmıştı. Dalan'ı bulunan silahlar ve mermilerden çok bu liste tedirgin etti.

LİSTEDE KİMLER YOK Kİ?

Listede, Dalan'ın okullarında bedava okuttuğu, burs verdiği "asker, polis ve yargı mensuplarının" çocuklarının ve babalarının isim listesi var.

Dalan'ın bedava okuttuğu bu üst düzey devlet görevlilerinin pek çoğunun isminin Ergenekon Operasyonu çerçevesinde geçen isimler olduğu öğrenildi.

Bedava okutulan çocuklardan birinin şu an tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan'ın çocuğu olduğu da biliniyor. Dalan, savcıların buradan bir ağa ulaşmasından çekiniyor.

DALAN BURS LİSTESİ KONUSUNDA TEDİRGİNDİ

Burs listesinin savcı tarafından alındığını öğrenen Bedrettin Dalan, Habertürk'e tedirgin açıklamalar yaptı. Dalan, şunları söyledi: "Lise ve üniversite öğrencileri dahil toplam 7 bin öğrenciye burs verdim. Burs verdiğim kişiler arasında devletin yeteri kadar maaş veremediği memurlar, öğretim görevlileri, subay çocukları, emniyet teşkilatında görev yapan görevlilerin çocukları, yargı mensupları ve yetim çocuklar da var. Babası hapse konulmuş olanların çocukları da var. Babası kaçakçılıktan tutuklandığı için o çocuğu okuldan mı atmam gerekiyordu. Ya da o babanın çocuğuna burs verdiğim için ben de mi kaçakçı oluyorum. Bu kişilerin ailesinin kim olduğunu suç dosyalarını araştırmak gibi bir zorunluluğum olduğunu da düşünmüyorum. Burs verdiğim öğrencileri şimdiye kadar açıklamadım. Kendime reklam malzemesi yapmadım. O çocukları deşifre etmek insan haklarına aykırılık oluşturur. Başkaları da bunları kullanmasın."

Bedrettin Dalan, dönemin komutanlarından Hurşit Tolon'un, bir medya mensubunun, bir televizyon kanalında haber spikeri olarak görev yapmasını engellemek için kendisini aracı kıldığı iddialarını ise "Çok dostum vardır. Sayın Tolon benden yardım istemiş olabilir. Diyelim ki böyle bir talebi olmuş olabilir, bunun Ergenekon soruşturmasıyla nasıl bir ilgisi olabilir. Çok komik iddialar bunlar" diye yanıtladı.

AKTİF HABER



Bu haber 1,617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,070 µs