iptal etmeli! | " /> iptal etmeli! | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye, İsrail'le askeri anlaşmaları iptal etmeli!

10 Ocak 2009 12:58 tsi
Türkiye, İsrail'le askeri anlaşmaları iptal etmeli! Türkiye'yi İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki cinayetleri sonrasında İsrailli askeri şirketlerle olan antlaşmaları iptal etmeye zorlayın!

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in yüzlerce Filistinlinin katledildiği ve binlercesinin de yaralandığı 27 Aralık'taki Gazze Şeridi saldırısının “insanlığa karşı bir suç” olduğunu belirtti. Başbakan “bu savunmasız halka giderek onları bombalamak ve açıkça bu operasyonun uzun süreli olacağını söylemek… İnsanlığa karşı işlenmiş ciddi bir suçtur” sözlerini sarf etti. Sonuç olarak, Erdoğan, İsrail Başbakanı Olmert ile olan temaslarını dondurduğunu beyan etti.

Türkiye İsrail ve Suriye arasındaki müzakerelere, Suriye'nin İsrail ile olan bütün görüşmeleri Gazze saldırısını takiben askıya aldığını açıklayana kadar aracılık etmekteydi.

Geçtiğimiz hafta İsrail basını Türk Hava Kuvvetleri'nin İsrailli askeri şirket Elbit Systems Ltd. ve İsraeli Aerospace Industries (IAI) ile hava ve uzay istihbarat sistemlerini içeren 141 milyon dolarlık bir antlaşma imzaladığını duyurdu.

Elbit Systems Ltd. kendisini “İsrail Hava Kuvvetleri (IAF) helikopterlerinin temel aviyonik tedarikçisi ve sistem kurucusu”, “IAF'ın yeni hafif eğitim uçağının tedarikçisi ve operasyoncusu” ve “IAF'ın sabit kanatlı uçak ve helikopterler için tamir, bakım ve yedek parça tedariği gibi lojistik destek hizmetleri sağlayıcısı” olarak tanımlıyor.

Elbit Systems Ltd. ve IAI'nin ürünleri ve hizmetleri, İsrail hava kuvvetlerinin 27 Aralık günü Gazze Şeridi'ne yüzlerce ton bomba bırakmasına, ayrım yapmaksızın insanları katletmesine ve yaralamasına doğrudan ve dolaylı biçimde destekte bulundu.

Özellikle başbakan Erdoğan'ın İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaş suçlarına karşı aleni muhalefeti ışığında, lütfen Türkiye'yi, İsrail hava kuvvetlerinin ve daha genel olarak İsrail ordusunun faaliyetlerine doğrudan ve dolaylı katkıda bulunan İsrailli askeri şirketlerle olan antlaşmalarını iptal etmesi yönünde zorlayın.

Doğu Kudüs'teki Türkiye Büyükelçiliği ile iletişim için;
E-posta: turkudus@netvision.net.il
Faks: +972 (2) 582 0214
Ya da size en yakın Türkiye büyükelçiliği ya da konsolosluğunu bulmak için;
www.allaboutturkey.com/turkconsulate.htm

[MrZine'deki İngilizce orijinalinden Soner Torlak tarafından Sendika.Org için çevrilmiştir]



Bu haber 924 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs