Baykal'a çattı! | " /> Baykal'a çattı! | "/>

En Sıcak Konular

Eski kurmayı Baykal'a çattı!

10 Ocak 2009 11:42 tsi
Eski kurmayı Baykal'a çattı! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon sanıklarını savunması ve davayı 'Cumhuriyet'le hesaplaşma' olarak nitelemesi eski kurmaylarını kızdırdı.

 Uzun yıllar CHP genel başkan yardımcılığı yapan İnal Batu, Baykal'ın avukatlıktan vazgeçmesini istedi; "Hukuku siyasete alet etme" çağrısında bulundu. CHP'de Parti Meclisi (PM) üyeliği ve milletvekilliği yapan Esat Canan, eski genel başkanının talihsiz bir tutum içinde olduğunu savundu. Canan, "Baykal'ın olay karşısındaki feryadı, Ergenekon dalgalarının ona da uzanacağı ihtimaline işaret ediyor." dedi.

Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturma sürecinde savcılara ağır ithamlarda bulunan Baykal, yargıyı siyasete alet etmekle suçlanıyor. Bir dönem CHP'de önemli görevler üstlenmiş isimler bu duruma tepkili. Baykal'ın hukuki sürece saygı duyması gerektiğine dikkat çekiyorlar. Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı İnal Batu, Baykal'ın Ergenekon davasının siyasallaşmasına yol açtığına işaret ediyor. Siyasetçilerin bu süreçte yargıyı rahat bırakmaları gerektiğini kaydeden Batu, "Sayın Baykal, sanıkların avukatlığına soyundu. Ne yazık ki siyaset ile hukuk birbirine karıştırılıyor. Artık yargının rahat bırakılması gerekir. Ergenekon konusu siyaset konusu yapılmamalı." diye konuşuyor. Batu, bu süreçte tüm siyasi partilerin uzlaştırıcı olması ve halkın kamplara bölünmesini önlemeye çalışması gerektiğini dile getiriyor.

CHP'nin eski PM üyesi Esat Canan, Baykal'ın tutumunu 'talihsizlik' olarak tanımlıyor. Baykal'ın Ergenekon sanıklarını sahiplenmesinin yanlış olduğunu belirten Canan, CHP liderinin geçmiş yıllarda derin devlet oluşumlarının içinde olan kişilerin ortaya çıkarılması yönünde söylemleri olduğunu hatırlatıyor. Gelinen süreçte, Baykal'ın farklı bir düşünce içine girdiğini anlatan Canan, şöyle devam ediyor: "Ergenekon meselesi yargıya intikal etmiştir, yargı bu işi çözmeye çalışmaktadır. Yargı süreciyle ilgili bir şey söylemek doğru değil. Herkesin yargıya saygı duyması gerekir. Türkiye'nin bu tür yasadışı oluşumlardan kurtulması için herkes bir gayret içindeydi. Herkes bağırsakların temizlenmesini istiyordu. Şimdi yargıya yardımcı olunmalı." Canan, Ergenekon davasının CHP'ye uzanabileceği yönündeki endişelere katıldığını da belirtiyor. Canan, şu ifadeleri kullanıyor: "Baykal'ın son zamanlardaki tehditvari konuşmaları, bir soru işareti olarak ortaya çıkmakta. Bu söylemi, Ergenekon'un dalgalarının yükselerek, genişleyerek kendisine de uzanma ihtimalini gösteriyor. Bu kadar feryat etmesi, buna işarettir."

Zaman



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,735 µs